Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για όπλα και εκρηκτικά – Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για την υπόθεση της σύλληψης των τεσσάρων την περασμένη Παρασκευή από την Δίωξη Εκβιαστών.

Όλα τα ψηφιακά πειστήρια εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής η έρευνα έχει δείξει ότι οι τέσσερις εμπλεκόμενοι δεν συνδέονται μεταξύ τους και συνελήφθησαν για αυτά που είχαν στην κατοχή τους.

Χθες το βράδυ, ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο στο πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Με ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης -μεταξύ άλλων- υπογραμμίζουν ότι δεν γνωρίζει τους άλλους κατηγορούμενους και δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη υπόθεση.

Oπως υπογραμμίζουν η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο που δεν είναι το σπίτι του. Αποδεικνύεται από το μισθωτήριο. Επέλεξε να προστατέψει τη γυναίκα του απομακρυνόμενος από το σπίτι γιατί φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά αφέθηκαν οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που υπηρετούν στα ΟΥΚ. Και δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Όπως τονίστηκε από την υπεράσπισή τους αποδείχτηκε ότι δεν καμία σχέση ούτε επικοινωνία με τον άλλον συλληφθέντα.

Ο τέταρτος εμπλεκόμενος παραπέμφθηκε για παράβαση – σε βαθμό πλημμελήματος- του νόμου περί όπλων στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

Η επιχείρηση σύλληψης των τεσσάρων έγινε υπό άκρα μυστικότητα ύστερα από πληροφορία που είχε φτάσει στην αστυνομία για συγκεκριμένα άτομα που είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...