Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μάνδρα: Μαρτυρία για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιαλιά – «Δεν ήταν μαζί του ο σωματοφύλακας που είχε»

Την άκρη του «νήματος» γύρω από τη μαφιόζικη εκτέλεση στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, στην Μάνδρα, με θύμα τον επιχειρηματία, Χρήστο Γιαλιά, αναζητούν οι Αρχές που στρέφουν τις έρευνες τους στο επαγγελματικό περιβάλλον του 59χρονου.

Την ίδια ώρα, οι Αστυνομικοί αναζητούν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεστές πριν και μετά τη δολοφονία με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει οι δράστες να διέφυγαν με μοτοσικλέτα έχοντας ενδεχομένως και ένα αυτοκίνητο ως υποστήριξη.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής, ο οποίος χθες το απόγευμα άκουσε τους πυροβολισμούς, ένα «ύποπτο», μαύρο ΙΧ πέρασε με μεγάλη ταχύτητα κοντά από το σημείο της εκτέλεσης.

«Ένα μαύρο αυτοκίνητο, μπήκε μέσα στο στενό το δικό μας. Κάποια στιγμή, πριν γίνει η δολοφονία. Δίχως να κορνάρει, έφυγε αστραπιαία», λέει ο αυτήκοος μάρτυρας και περιγράφει τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν μετά τον πρώτο πυροβολισμό.

«Εγώ δούλευα και ακούω πυροβολισμούς από πολυβόλο όπλο. Πρέπει να ήταν γύρω στους 15. Τέσσερις, μετά από δέκα δευτερόλεπτα περίπου, 2-3 πιστολιές, ‘μπαμ-μπαμ-μπαμ’. Από ο, τι αποδείχθηκε ήταν η χαριστική βολή. Την Πυροσβεστική άκουσα και ανέβηκα πάνω στο ελενίτ και είδα φλόγα. Λέω ‘κάτι έγινε σοβαρό».

Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει πως το θύμα κυκλοφορούσε συνήθως με άτομα της προσωπικής του ασφάλειας τα οποία, ωστόσο, χθες δεν τον συνόδευαν στη μοιραία διαδρομή.

«Το θύμα συνήθως πέρναγε με το αμάξι κοντά σε εμένα, πάνω-κάτω. Είχε σωματοφύλακα, την ημέρα εκείνη όμως δεν ήταν ο σωματοφύλακας. Το οποίο το γνωρίζω αλλά δεν ξέρω γιατί», εξηγεί.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...