Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο κορονοϊός αύξησε τις πλαστικές επεμβάσεις

Ευκαιρία να αλλάξουν όσα δεν τους αρέσουν στο πρόσωπο και στο σώμα τους βρήκαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο εγκλεισμός, οι ατέλειωτες ημέρες μέσα στο σπίτι, ο περιορισμός των κοινωνικών τους συναναστροφών αλλά και η τηλεργασία τους έκανε να πουν «ναι» σε ένα χειρουργείο που είτε είχαν στα μελλοντικά τους σχέδια είτε δεν είχαν καν σκεφτεί πως θα ήθελαν να κάνουν.

Δεν πρόκειται, όμως για ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε μόνο στη χώρα μας κυρίως τις ημέρες του πρώτου και του δεύτερου lockdown. Φρενίτιδα για αισθητικές επεμβάσεις έπιασε και τους αστέρες του Χόλιγουντ, καθώς τώρα βρήκαν περισσότερο ελεύθερο χρόνο σύμφωνα με όσα υποστήριξε μιλώντας στο ΤΜΖ ο πλαστικός χειρουργός Τέρι Ντουμπρό, γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «Botched».

Να κλείσουν ραντεβού στον πλαστικό τους έσπευσαν επίσης και οι κάτοικοι της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας.

Η Βρετανική Ένωση Πλαστικής Χειρουργικής ανακοίνωσε ότι τα μέλη της είδαν τη ζήτηση για ραντεβού από άτομα που ενδιαφέρονται για πλαστικές επεμβάσεις να αυξάνεται κατά περισσότερο από 100% κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Την ίδια στιγμή η Ιαπωνική Ένωση Αισθητικής Ιατρικής έφτασε στο σημείο να τονίσει ότι οι πλαστικές επεμβάσεις που έγιναν «δεν ήταν απαραίτητες για πολλούς ανθρώπους» και ζήτησε από τον κόσμο να μην κάνει μη απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις για να «αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση του ιού».

Σε ποιες πλαστικές επεμβάσεις αυξήθηκε η ζήτηση στην Ελλάδα
Ο κορονοϊός και κυρίως τα lockdowns βοήθησαν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να οδηγηθούν στον πλαστικό χειρουργό για τις επεμβάσεις που ήθελαν να κάνουν και μέχρι τώρα δεν αποφάσιζαν ή δεν είχαν προλάβει, εξηγεί μιλώντας στο newsbeast.gr o πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσίτας, διδάκτωρ της ελληνικής σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών που έχει εξειδικευτεί στο Πανεπιστήμιου του Ιλινόις στο Σικάγο.

Όπως τονίζει οι άνθρωποι που ήθελαν να υποβληθούν σε μία επέμβαση βρήκαν τον χρόνο να την κάνουν τώρα καθώς μπορούν πιο εύκολα «να κρυφτούν» και να αναρρώσουν με την ησυχία τους.

«Η καραντίνα διευκόλυνε τους ασθενείς για πολλούς λόγους. Είχαν την πλαστική στο μυαλό τους αλλά μέχρι τώρα είτε την ανέβαλαν είτε δεν έπαιρναν την απόφαση να την κάνουν» αναφέρει και σημειώνει: «Άλλοι δεν το είχαν ως προτεραιότητα για τη δεδομένη στιγμή. Είχαν κανονίσει κάποιο ταξίδι, να κάνουν κάποια αγορά αλλά αφού αυτά τα σχέδια τους αναβλήθηκαν μας τηλεφώνησαν για να κλείσουν ραντεβού για την εγχείρηση που θα έκαναν ενδεχομένως αργότερα».

«Οι γυναίκες προτιμούν ειδικά αυτή την περίοδο την πλαστική στήθους, αλλά και τις επεμβάσεις στο πρόσωπο (κυρίως τη ρινοπλαστική) καθώς μπορούν να τις ”κρύψουν” με τη μάσκα. Επίσης μεγάλη ζήτηση υπάρχει στις επεμβάσεις στο πηγούνι, στις κοιλιοπλαστικές αλλά και στις λιποαναρροφήσεις» τονίζει.

«Οι επεμβάσεις που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα γενικότερα είναι οι ρινοπλαστικές, οι επεμβάσεις στο στήθος και οι λιποαναρροφήσεις» σημειώνει ο Νώντας Καποσίτας.

«Οι ενέσιμες θεραπείες όπως είναι το μπότοξ και το υαλουρονικό, συνεχίζουν να πραγματοποιούνται αλλά περισσότερο ενδιαφέρον υπάρχει για τις επεμβάσεις καθώς το αποτέλεσμα είναι πιο μόνιμο» υπογραμμίζει ο πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσιτάς.

Επικίνδυνο ή όχι το εμβόλιο για όσους έχουν κάνει υαλουρονικό;

Όπως εξηγεί o πλαστικός χειρουργός, διδάκτωρ της ελληνικής σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Νώντας Καποσίτας «στην Αμερική παρατηρήθηκε ότι τρία άτομα που είχαν κάνει υαλουρονικό και στη συνέχεια έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού παρουσίασαν αγγειοοίδημα, ένα πρήξιμο μετά τον εμβολιασμό».

«Τα εν λόγω περιστατικά αντιμετωπίστηκαν πολύ εύκολα με τη λήψη κορτιζόνης από το στόμα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν καν» τονίζει εξηγώντας πως έχει ήδη εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχουν εντοπιστεί μόνο τρία τέτοια περιστατικά γεγονός που δεν προκαλεί ανησυχία.

«Ο κόσμος έμαθε να ζει με τον κορονοϊό»
Οι πολίτες κατά την περίοδο του πρώτου lockdown ήταν λιγότερο προσεκτικοί και πιο δύσπιστοι για τον ιό, εξηγεί ο Νώντας Καποσίτας.

«Η πρώτη καραντίνα είναι διαφορετική από τη δεύτερη. Ο κόσμος έμαθε να χειρίζεται την κατάσταση και να ζει με τον κορονοϊό» συμπληρώνει.

«Με μεγάλη ασφάλεια και προσοχή οι επεμβάσεις και οι θεραπείες»
«Όλες οι επεμβάσεις και οι θεραπείες γίνονται με μεγάλη ασφάλεια και προσοχή και στα ιατρεία και στις κλινικές. Δεν μπορεί να περάσει ασθενής ο οποίος θα κάνει ακόμη και τοπική αναισθησία εάν πρώτα δεν κάνει covid test» τονίζει αναφέροντας πως κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί εάν θέλει να επισκεφτεί τον γιατρό του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...