Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση στα δικαστήρια υπέρ της Ιωάννας Κολοβού καλούν οι οικοδόμοι της Αθήνας

Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 9πμ έξω από το κτήριο 7, με στόχο να συμπαρασταθεί στη δικαζόμενη για «διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων», συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού που αντιμετώπισε έξωση από την πρώτη της κατοικίας λόγω πλειστηριασμού.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Να διατρανώσουμε την καταδίκη μας εναντίον της  δίωξης της Ιωάννας Κολοβού που σέρνεται με άδικες και άθλιες κατηγορίες στα δικαστήρια επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα της στη στέγη.

Η δίωξη αυτή, στόχο έχει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των τραπεζών των funds και κάθε λογής αρπακτικού, αυτούς δηλαδή που αρπάζουν τα σπίτια του λαού,  αφού τον έχουν αφαιμάξει με ληστρικά δάνεια στο  παρελθόν. Την ίδια ώρα που χτίζονται πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, έργα πολλών δισ. για λογαριασμό του κεφαλαίου πάνω στις πλάτες και από τον ιδρώτα των εργαζομένων με τσακισμένα δικαιώματα, χιλιάδες οικογένειες, είτε στενάζουν από την αποπληρωμή των επιτοκίων, από τα  πανάκριβα ενοίκια αλλά και τον διαρκή φόβο των πλειστηριασμών».

Ακολούθως τονίζεται πως: «Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωπες με μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική και ένα κράτος  ανάλγητο απέναντι στις  ανάγκες τους. Παράλληλα,  υποφέρουν  από την ακρίβεια, τους φόρους, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις και βλέπουν μπροστά τους ένα κράτος εχθρικό σε αυτές και πανέτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων, των κορακιών των funds, όλων όσων έχουν χορτάσει από κέρδη.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, ως συνέχεια των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που  πετά έξω από τα σπίτια  με απάνθρωπο τρόπο φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους και  τους οδηγεί στα δικαστήρια ως κοινούς εγκληματίες πρέπει να πάρει μαζική, λαϊκή απάντηση. Δεν θα τους περάσει!

Το Συνδικάτο Οικοδόμων θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Τώρα πρέπει να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά η πάλη και η αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Γιατί τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

LIFESTYLE

“Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να φανεί η Ελλάδα πιο άσχημη ούτε πιο κάτι από αυτό που είναι” εξηγεί η Μαρίνα Σάττι. Στον...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Διοικητής του 306 Εργοστασίου Βάσεως Τηλεπικοινωνιών (306 ΕΒΤ) Συνταγματάρχης (ΤΧ) Απόστολος Κωνσταντόπουλος και ο Διευθυντής και Πρόεδρος του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...