Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δολιοφθορά για 4η φορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας – Μήνυση κατέθεσε ο Χαρδαλιάς

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας κατέθεσε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο περιφερειάρχης κατέθεσε στην Εισαγγελία υποστηρικτικό τής μηνυτήριας αναφοράς υλικό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης, ώστε να εκκινήσει με ταχείες διαδικασίες η διερεύνηση για την τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων κατά παντός υπευθύνου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τέταρτη ενέργεια δολιοφθοράς στον συγκεκριμένο αγωγό, ο οποίος συνδέει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της απευθείας υδροδότησης του νησιού από τις 24 Ιανουαρίου. Το ζήτημα απασχόλησε και το περιφερειακό συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε το Σώμα για τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών και για τις επικείμενες νομικές ενέργειες της διοίκησης.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως», δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ότι γνωστοποίησε στην Εισαγγελία κάθε διαθέσιμο στοιχείο, ζητώντας προκαταρκτική εξέταση για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Χαρδαλιά:

«Δεν θα μείνουμε απλοί θεατές σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός, με συνεχείς δολιοφθορές σε μία κρίσιμη υποδομή, όπως είναι αυτή του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας. Η Δικαιοσύνη και το κράτος έχουν τόσο τα μέσα όσο και τις διαδικασίες, ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό που συμβαίνει. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω.

Σήμερα, καταθέτουμε τη μηνυτήρια αναφορά και ζητάμε να διερευνηθούν συγκεκριμένα πράγματα. Να γνωρίζουν όλοι -όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν- ότι όλα θα βγουν στο φως. Και ξέρουμε. Και θέλουμε. Και μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Και να είναι σίγουροι, όσοι απεργάζονται τέτοιου είδους διαδικασίες, ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε υπόθεση που αφορά την Περιφέρεια Αττικής.

Θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Ποιοι μπορεί να έχουν δόλο ή ποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι έχουν να κερδίσουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία, δεν θα το πούμε εμείς, θα το πει η Δικαιοσύνη μετά την έρευνα που θα κάνει. Οι κάτοικοι της Αίγινας θέλω να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους. Η Περιφέρεια Αττικής -το ξαναλέω- σε αυτό το παιχνίδι που παίζεται δεν μένει θεατής. Συμμετέχει ενεργά σε οτιδήποτε αφορά τη ζωή των πολιτών».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....