Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα 13χρονου για το περιστατικό bullying στην Αγία Παρασκευή: Το παιδί ήρθε ξυπόλυτο και με αίματα – Δεν βγαίνει από το σπίτι

Για το ακραίο περιστατικό bullying σε βάρος του 13χρονου γιου της μίλησε στην ΕΡΤ και στον ρεπόρτερ Κώστα Στάμου η μητέρα του θύματος, περιγράφοντας τα βασανιστήρια που υπέστη το παιδί της στα χέρια ανήλικων στην Αγία Παρασκευή.

Mιλώντας για τις απειλές που συνεχίζει να δέχεται η οικογένεια μετά την υποβολή μήνυσης ανέφερε ότι «έστειλαν ξανά και το βίντεο που έχουν τραβήξει το γιο μου με σκοπό να τον εξευτελίσουν χτυπημένο και χωρίς παπούτσια, ξυπόλυτο, γονατισμένο».

Περιγράφοντας την «τραγική κατάσταση» που βίωσε βλέποντας το παιδί της ανέφερε ότι «μπήκε στο σπίτι ξυπόλητος με τη μύτη του κατακόκκινη να τρέχουν αίματα». Μεταφέροντας τα λόγια του τρομοκρατημένου παιδιού και τα όσα αντίκρυσε δήλωσε ότι «έκλαιγε, ήταν ταραγμένος». Όπως εξήγησε η οικογένεια ενημέρωσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση.

Αναφερόμενο στον έναν εκ των δραστών της επίθεσης εκφοβισμού στον γιο της η μητέρα του 13χρονου δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στην Χριστίνα Βίδου ότι πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, σε άλλο τμήμα και είναι συνομήλικό του.

«Τους άλλους δύο δεν τους γνώριζε. Ήταν λίγο μεγαλύτερα παιδιά σε ηλικία από τον δικό μου και τους μάθαμε κι αυτούς», σημείωσε η μητέρα του.

Ερωτηθείσα για το εάν υπήρχε κάποιο προηγούμενο δήλωσε ότι «υπήρχαν συμπεριφορές στο σχολείο, σπρωξίματα, κεφαλοκλειδώματα, αλλά σε μικρό βαθμό. Του την είχανε στημένη αφού βανδάλισαν την πολυκατοικία, το αυτοκίνητο μας» προσέθεσε.

Απαντώντας για τις απειλές που δέχτηκε η οικογένεια απαντησε ότι ως γονείς έκαναν τα δέοντα. «Εμείς κάναμε αυτό που πρέπει. Τώρα το τι θα κάνουν τα παιδιά αυτά και οι γονείς τους δεν μπορώ να το γνωρίζω. Προσπαθήσατε να μιλήσετε με τους γονείς. Η αστυνομία, στη δική μας την περίπτωση, είναι πολύ κοντά» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το πώς βιώνει ο 13χρονος γιος της την όλη κατάσταση λίγες ημέρες μετά την επίθεση είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι «το παιδί δεν βγαίνει από το σπίτι. Είναι πάρα πολύ ταραγμένος. Κοιμάται μαζί μου κρατώντας μου το χέρι… Έχει πολύ ανήσυχο ύπνο».

Συνεχείς οι απειλές

Όπως αποκάλυψε η ίδια δεν γνώριζε για τον σχολικό εκφοβισμό που βίωνε απάντησε, με γυρισμένη την πλάτη, ότι δεν γνώριζε τίποτα. «Μας τα είπε εκ των υστέρων, γιατί φοβόταν ότι θα τον πουν “καρφί”. Έχει γνωστοποιηθεί στο σχολείο και θα λάβουν τα μέτρα τους» προσέθεσε.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το θράσος των νεαρών παιδιών που παρενόχλησαν τα μέλη της οικογένειας στέλνοντάς τους μηνύματα μέσω ψηφιακών εφαρμογών. «Είχαν προηγηθεί κάποια απειλητικά μηνύματα προς το παιδί. Είχαν στείλει και γραπτά μηνύματα, τα οποία τα έχουμε και τηλεφωνική απειλή» ενώ όπως είπε σε τηλεφωνική συνομιλία απείλησαν τον σύζυγό της ότι θα τον κυνηγήσουν πενήντα άτομα.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...