Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ανασκόπηση: Έξαρση περιστατικών οπαδικής βίας στην Ελλάδα «σφράγισαν» το 2023 – Ο Άλκης, ο Μιχάλης, τα έκτροπα στο Ρέντη

Τον Ιούλιο του 2023, ομόφωνα ένοχοι κρίνονται οι 12 κατηγορούμενοι χούλιγκαν για την δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

«Ναι, είναι δικαίωση η απόφαση του δικαστηρίου. Ουσιαστικά υπάρχει έγκλημα. Έγινε το έγκλημα και πρέπει να υπάρξει τιμωρία έτσι ώστε να μην ξαναγίνουν τέτοιου είδους εγκλήματα σε αυτή τη χώρα» ανέφεραν οι γονείς του Άλκη, μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ και τους Αντριάνα Παρασκευοπούλου και Κώστα Καντούρη.

Διαβάστε ακόμα:

Η αποκλειστική συνέντευξη των γονιών του Άλκη Καμπανού στην Α. Παρασκευοπούλου και τον Κ. Καντούρη ξανά το βράδυ του Σαββάτου στην ΕΡΤ1

Γονείς Ά. Καμπανού: «Μετά τον Άλκη, πολύ απλά πήγαμε και στον Μιχάλη»

Το έγκλημα επαναλήφθηκε εις βάρος ακόμη ενός νέου που δολοφονείται κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Ήταν 7 Αυγούστου όταν ένα κομβόι με 35 αυτοκίνητα και βανάκια των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ περνά ανενόχλητα τα σύνορα και φτάνει στην Αθήνα.

(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Το χρονικό

150-200 Κροάτες χούλιγκαν φτάνουν στο γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια,και σκορπούν τον τρόμο και τον πανικό στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Απροκάλυπτα και χωρίς να υπολογίζουν τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά που βρίσκονται στα γύρω μαγαζιά χτυπούν όποιον βρίσκουν μπροστά τους,.

Ο φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής δεχεται μια δολοφονική μαχαιριά, λίγο αργότερα και ενώ αναζητά αιμόφυρτος βοήθεια, ο 29χρονος ξεψυχά στο έδαφος.

Περισσότερα από 100 άτομα συλλαμβάνονται, στην πλειονότητα τους Κροάτες οπαδοί αλλά και Έλληνες. Ξεκίνησε ένας μαραθώνιος καταθέσεων και ερευνών. Καρέ – καρέ αναλύονται τα οπτικά ντοκουμέντα που έρχονται στη δημοσιότητα όπως και δειγματοληπτικό υλικό από τον τόπο του εγκλήματος.

«Ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό μου» είπε ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή, Γιώργος.

Η Ελληνική Αστυνομία προχωρά σε διαδοχικές καρατομήσεις ανώτατων αξιωματικών για την αποτυχία αποτροπής της στυγερής δολοφονίας ενώ ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μέτρα κατά της οπαδικής βίας σε δηλώσεις με την αρωγή της UEFA. Έτσι μπαίνει λουκέτο στις λέσχες οπαδών και ενισχύεται η αστυνομική παρουσία στα γήπεδα.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει απαγγελθεί σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου η κατηγορία για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

Ο φαύλος κύκλος της οπαδικής βίας συνεχίστηκε, στις 7 Δεκεμβρίου. Τότε, 200 άτομα βγαίνουν από το κλειστό γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη, την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και επιτίθενται στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Διαβάστε ακόμα:

 

Ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βολή χτυπά αστυνομικό στον αριστερό μηρό. Νοσηλεύεται για ημέρες στο νοσοκομείο δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τελικώς εκπνέει. Άμεσα παρεμβαίνει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητά να ερευνηθούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας, της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Την διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για 2 μήνες ανακοινώνει η κυβέρνηση μεταξύ των νέων μέτρων κατά της οπαδικής βίας. Ένας 18χρονος θα ομολογήσει πως ήταν ο δράστης της επίθεσης και προφυλακίζεται. Παράλληλα η αστυνομία αναζητά τον καθοδηγητή, αλλα και τον πυρήνα των χούλιγκαν.

 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...