Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στο πανελλήνιο: Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής Βασίλης Καρράς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής, Βασίλης Καρράς. Ο Βασίλης Καρράς έφυγε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Καρράς έπασχε από κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από μία πολύμηνη μάχη, η φωνή του Βασίλη Καρρά σίγησε για πάντα. Ο λαϊκός βάρδος, πηγαινοερχόταν στα νοσοκομεία τους τελευταίους μήνες καθώς λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Καρράς

Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Έχει δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.

Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο.

Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης, είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Ας θυμηθούμε μερικές από τις τεράστιες επιτυχίες του

Βασίλης Καρράς: Η συναυλία στο Θέατρο Πέτρας που «λύγισε» επί σκηνής

Ήταν καλοκαίρι του 2017 και στο Θέατρο Πέτρας διοργανώνεται μία συναυλία για τα  40 χρόνια καριέρας του  στο ελληνικό τραγούδι.

Ο Βασίλης Καρράς ανεβαίνει στη σκηνή και λέει δύο λέξεις από το τραγούδι που έγραψε ιστοιρία. «Νύχτα ξελογιάστρα» και μετά το απόλυτο πανδαινόμιο από το κοινό. Χιλιάδες άτομα συνεχίζουν το τραγούδι με παλμό, ο Καρράς γυρνά το μικρόφωνο και αγήνει τον κόσμο να τραγουδήσει όντας απόλυτα συγκινημένος.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα διακόπτει το πρόγραμμά του και απευθυνόμενος στο κοινό λέει «εγώ σήμερα μετά από αυτό ολοκληρώθηκα. Δεν θέλω τίποτε άλλο» και ξεσπά σε λυγμούς.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Εγώ δεν θα έβαζα την απαράδεκτη και προσβλητική απόφαση για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας στο ζύγι των ελληνοτουρκικών σχέσεων διότι το θέμα...

ΕΛΛΑΔΑ

Στους ρυθμούς της 39ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης (Π.Α.Π.Ε.) θα ζήσει από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2024, το Ρέθυμνο Κρήτης. Πρόκειται για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η αγοραστική κίνηση, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα ήταν αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι και ικανοποίησε τους ανθρώπους της αγοράς στους κλάδους του...

LIFESTYLE

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2024 στο Malmö Arena της Σουηδίας. 15 χώρες έδωσαν τη μάχη τους για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον...