Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ζωγράφου: Η ενεργή βόμβα που βρέθηκε κοντά στα ΜΑΤ – Ζελατοδυναμίτιδα με πυροκροτητή σε τάπερ

Εξουδετερώθηκε στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας (18.12.2023) βόμβα που εντοπίστηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 12:29 υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση, προειδοποιώντας για βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου και έδωσε προθεσμία 45 λεπτά μέχρι να εκραγεί η βόμβα.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν μια ύποπτη σακούλα, και όπως διαπιστώθηκε περιείχε ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό που εξουδετερώθηκε από τα ΤΕΕΜ.

Η βόμβα βρέθηκε σε ένα τάπερ σε μία σακούλα μαζί με τον πυροκροτητή. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών. Στη 1 το μεσημέρι οι άνδρες της ΤΕΕΜ εξουδετέρωσαν τη βόμβα με επιτυχία, πραγματοποιώντας ελεγχόμενη έκρηξη.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...