Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Παραβατικότητα ανηλίκων: Ειδικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε βόρεια προάστια και κέντρο – Σύλληψη 17χρονου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από την αστυνομία, οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Χθες (02/12) και προχθές (01/12) στα βόρεια προάστια και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας υλοποιήθηκαν, δράσεις όπου έγινε έλεγχος συνολικά 136 ατόμων και συνελήφθη ένας 17χρονος για κατοχή κάνναβης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ : «Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν κατά το διήμερο 1 έως 2 Δεκεμβρίου, ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων σε Καλλιθέα, Ακρόπολη, Νέα Σμύρνη, Μαρούσι, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Γέρακα και Χολαργό.

Στο πλαίσιο της δράσης η οποία αναπτύχθηκε σε περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου, σε σταθμούς μετρό και άλλα σημεία που παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση νεαρών ατόμων, συνελήφθη 17χρονος για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης και ελέχθησαν συνολικά -136- άτομα, ενώ σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση: «Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν εντατικά σε ολόκληρη την Αττική στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το Μεγάλο Σάββατο, 04/05. Τη δυσάρεστη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον τέσσερις συναγωγές στο Μανχάταν έγιναν στόχοι απειλών για τοποθετήσεις βομβών χθες Σάββατο, πάντως καμιά δεν κρίθηκε σοβαρή από την αστυνομική διεύθυνση Νέας Υόρκης...

ΕΛΛΑΔΑ

Με το έθιμο του ρουκετοπόλεμου μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης στο Βροντάδο της Χίου. Σύμφωνα με την παράδοση, τα αντίπαλα συνεργεία των δύο...