Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελαιώνας αλλάζει πρόσωπο – Η ΕΡΤ στον χώρο του νέου κεντρικού σταθμού υπεραστικών λεωφορείων

Σε έναν ενιαίο και υπερσύγχρονο χώρο θα μεταστεγαστούν τα ΚΤΕΛ του Κηφισού και της Λιοσίων. Η ΕΡΤ βρέθηκε στον Ελαιώνα όπου σχεδιάζεται μια μοντέρνα υποδομή για τον νέο Κεντρικό Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων.

Οι υφιστάμενες μεταφορικές υπηρεσίες των ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αλλάζουν «κατοικία» και θα στεγαστούν σε μία έκταση 66.420 τ.μ..

Η χωροθέτηση του νέου Σταθμού, ορίζεται εντός των ορίων του δήμου Αιγάλεω, και θα περικλείεται από τον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, την Ιερά Οδό και τις οδούς Αγίας Άννης και Πιερίας διευκολύνοντας και τη μετεπιβίβαση καθώς θα βρίσκεται δίπλα στο μετρό του Ελαιώνα.

Η είσοδος των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στον σταθμό θα γίνεται μέσω της οδού Καστοριάς, ενώ θα υπάρχουν δύο επίπεδα στάθμευσης, για τα λεωφορεία που θα εκτελούν τα δρομολόγια.

Με τον νέο σταθμό η εμπειρία των επιβατών θα αναβαθμιστεί με την παρουσία εμπορικών καταστημάτων, χώρων εστίασης, καθώς κι άλλες σημαντικές υπηρεσίες, ενώ ο νέος χώρος θα έχει σημαντικά βιοκλιματικά στοιχεία που θα την καθιστά μια πράσινη υποδομή.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ και θα εξυπηρετούνται καθημερινά περισσότεροι από 40.000 επιβάτες.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το Μεγάλο Σάββατο, 04/05. Τη δυσάρεστη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ριζική αλλαγή έχει σημειώσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας από σήμερα το πρωί, Μεγάλο Σάββατο (4/5), ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αμέσως μετά την άφιξή τους στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, τα εμβόλια κατά του Covid-19 άνοιξαν τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σύμφωνα...