Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΜΟΠ: Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το ΚΜΟΠ παρουσίασε τη διαδικτυακή εκπαίδευση με τίτλο «LINK – Διαχείριση Σχολικού Εκφοβισμού: Αποτελεσματικές Δεξιότητες Για Εκπαιδευτικούς», ενισχύοντας τις δράσεις του που στοχεύουν στην προστασία κάθε παιδιού από τον εκφοβισμό και τη βία κάθε μορφής.

Μέσα από την πρωτοβουλία του Live Without Bullying, και σε συνεργασία με την COFACE Families Europe, το ΚΜΟΠ ανέπτυξε ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας μεταξύ ανηλίκων, φαινομένων που δυστυχώς βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.

Το βασικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τη νέα αυτή εκπαίδευση από άλλες με αντίστοιχη θεματική είναι ότι παρουσιάζονται πολύ αναλυτικά διεθνώς αναγνωρισμένες ανθρωποκεντρικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου, στην εφαρμογή των οποίων οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν διαδραστικά μέσω προσομοίωσης και διακλαδωμένων σεναρίων.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μόνοι τους τα συνηθέστερα εμπόδια επικοινωνίας που υπάρχουν μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, να κατανοήσουν τα αίτια που ωθούν τα παιδιά να υιοθετούν αρνητικές συμπεριφορές και ως εκ τούτου να μπορούν οι ίδιοι να προσαρμόζουν και τη δική τους συμπεριφορά με ενσυναίσθηση και ευελιξία ανάλογα με την περίσταση.

Η εκπαίδευση είναι χρήσιμη για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές ψυχολογίας, παιδαγωγικών και κοινωνικών επιστημών, καθώς και για όλους τους επαγγελματίες που χρειάζονται βασικές, αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις για την πρόληψη και τη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού.

Η διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος είναι 3 ώρες και οι συμμετέχοντες μπορούν, μετά την ολοκλήρωσή του, να λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το KMOP Education Hub και την COFACE Families Europe.

Μπορείτε να παρακολουθησετε online την εκπαίδευση εδώ.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...