Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αίγινα: Μάχη για να δέσει το πλοίο «Αχαιός» στο λιμάνι, έσπασε τζάμι από τα κύματα – Τι απαντά η εταιρία για την ταλαιπωρία των 330 επιβατών

Στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας (8 με 9 μποφόρ) αποδίδει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «Αχαιός» τη μη πρωινή αποβίβαση όλων των επιβατών στο λιμάνι αλλά και τη θραύση υαλοπίνακα που σημειώθηκε στο σαλόνι του πλοίου.

@heavyrockstudio Έσπασε τζάμι λόγω μεγάλου κυματισμού….!!! Πειραιάς Αίγινα #aeginaisland #aeginagreece #seastorm ♬ πρωτότυπος ήχος – Heavy Rock

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά για την Αίγινα με 330 επιβάτες, 38 ΙΧ αυτοκίνητα 6 φορτηγά 8 δίκυκλα και 3 λεωφορεία.

Κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Αίγινας έγιναν πολλαπλές προσπάθειες προσέγγισης και όταν κατάφερε να προσδέσει πραγματοποιήθηκε η αποβίβαση 50 επιβατών.

Στη συνέχεια, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή 8 με 9 μποφόρ κρίθηκε επισφαλής η παραμονή του πλοίου το οποίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Κατά τη διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Αίγινας έσπασε ένας υαλοπίνακας, λόγω των κραδασμών, στο χώρο επιβατών του πλοίου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Σύμφωνα με την εταιρεία όσοι επιβάτες επέστρεψαν στον Πειραιά και επιθυμούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μεταφέρθηκαν με το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου στις 15:15, ενώ οι υπόλοιποι αποζημιώθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Από τη θραύση του υαλοπίνακα δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αχαιός Φέρις Ναυτική Εταιρεία μέλος της Saronic ferries από το συμβάν με τη θραύση του υαλοπίνακα δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός επιβάτη ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με τοποθέτηση ξύλινου επιθέματος, σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλούς πλεύσης.

Επίσης προσθέτει ότι κατά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Αίγινας παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν 8 με 9 μποφόρ ο πλοίαρχος, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, προσέδεσε το πλοίο με ασφάλεια.

Ωστόσο, λόγω του έντονου κυματισμού και των αντίξοων συνθηκών που επικρατούσαν, η παραμονή του πλοίου και η ασφαλής αποβίβαση επιβατών και οχημάτων δεν ήταν εφικτή και ως εκ τούτου,σε συνεννόηση με το λιμεναρχείο, αποφασίστηκε το πλοίο να αποπλεύσει από τον λιμάνι και μετά από ένα διάστημα παραμονής αναμένοντας την βελτίωση του καιρού, να επιστρέψει στον Πειραιά.

Η εταιρεία αναφέρει ότι κατά την άφιξη του πλοίου στον λιμένα του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Επιθεώρηση Εμπορικών πλοίων και το πλοίο κρίθηκε αξιόπλοο, συνεχίζοντας τα δρομολόγιά του κανονικά.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Αχαιός Φέρις Ναυτική Εταιρεία, μέλος της Saronic Ferries, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους επιβάτες για την κατανόηση και τη συνεργασία τους σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....