Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Υποχώρησαν τα έντονα φαινόμενα – Ήλιος με «δόντια» στις περισσότερες περιοχές

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την χώρα Τρίτη προκαλώντας αρκετά προβλήματα κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και χθες στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου υποχώρησαν.

Μπορεί σήμερα στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη να επιμείνουν οι βροχές και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, όμως στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με μικρά διαστήματα τοπικών νεφώσεων, με τη θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Πάντως χθες τα χιόνια έκαναν την… επίσκεψη τους και στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, με τους δυο δήμους να ανοίγουν θερμαινόμενους χώρους φιλοξενίας για τους άστεγους.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε περιοχές της Αττικής. Χιονόνερο έπεσε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι, αλλά και σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια.

Αναφορές για ασθενή χιονόπτωση υπήρξαν και από τα νότια προάστια, σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο.

Απο χθες και για όσο χρειαστεί, σε μία προσπάθεια να μη μείνει κανένας μόνος, ο Δήμος Αθηναίων άνοιξε χώρους όπου άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν, να έχουν γεύματα και να προστατευθούν, κάνοντας παράλληλα RapidTest για τον Covid-19.

Σε 24ωρη βάση σνοιχτοί είναι οι εξής χώροι:

– Το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3), στου οποίου τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Όλοι όσοι φιλοξενηθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο, θα υποβληθούν σε RapidTest.

– To Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60 – τηλ: 210.2011151) όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Κατά την είσοδο στο χώρο, πραγματοποιείται RapidTest.

– To Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ – Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69 – τηλ: 210.3421260) όπου όλοι όσοι έχουν ανάγκη, μπορούν να βρουν έναν καθαρό θερμαινόμενο χώρο με γεύματα και κουβέρτες. Και στον συγκεκριμένο χώρο, κατά την είσοδο, θα πραγματοποιούνται RapidTest.

Παράλληλα, οι ομάδες του “Street Work” θα βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο στους δρόμους της πόλης, για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Σε 24ωρη λειτουργία τίθεται και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515) για να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

Θερμαινόμενοι χώροι στον Δήμο Πειραιά για την προστασία των αστέγων

Θερμαινόμενο χώρο για την προστασία των πολιτών, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, λειτουργεί ο Δήμος Πειραιά.

Συγκεκριμένα, μέχρι και την Παρασκευή 29/01 και ώρα 13:00, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για τη φιλοξενία των πολιτών (Μυκάλης 51, Καμίνια – τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).

Σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον ιό SARS COV -2.

Η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες του θερμαινόμενου χώρου, παρέχεται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου 213 2022000, του 15510, της ιστοσελίδας του Δήμου, καθώς και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1 90,4 FM.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, σε περίπτωση επιδείνωσης της κακοκαιρίας και μετά την Παρασκευή, 29/01, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Τα χιόνια και το κρύο στη Λέσβο… κρατάνε κλειστά τα σχολεία

Με εντολή της διευθύντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λέσβου κ Στρατάκη Αικατερίνη τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία σε Αγιασο και Μεγαλοχωρι αλλά και ο παιδικός σταθμός Αγιάσου θα παραμείνουν κλειστά σημερα Πέμπτη 28/01/21 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Η ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης:

Με απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, αύριο Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Αγιάσου και του Μεγαλοχωρίου θα παραμείνουν κλειστά, λόγω χιονόπτωσης.

Κλειστός θα παραμείνει και ο Παιδικός Σταθμός Αγιάσου.

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της νύχτας παρατηρηθούν προβλήματα και σε άλλες περιοχές του Δήμου Μυτιλήνης, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Απο χθες στο νησί οι αρχές των Δημων αλλα και της περιφέρειας δίνουν μάχη με τα χιόνια.

Μέσα σε λίγα λεπτά ισχυρές χιονοθύελλες δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της ορεινής Λέσβου.Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου η κίνηση των οχημάτων από τα Δαφια και πάνω γίνεται μόνο με αντιολισθητικες αλυσίδες, ενω έντονη ήταν η χιονόπτωση σχεδόν σε όλα τα χωριά της Δυτικής Λέσβου αλλά και σε Αγιάσο, Μεγαλοχώρι, Αμπελικό και χαμηλότερα.

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου αναμένονται έως το πρωί στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο ενώ από το μεσημέρι βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με μικρά διαστήματα τοπικών νεφώσεων. Η ορατότητα στα ορεινά ηπειρωτικά έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 8, στην Θεσσαλία από -1 έως 11, στην Ήπειρο από -3 έως 11, στη Στερεά από 0 έως 1, στην Πελοπόννησο από 2 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 9, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 4 έως 11 και στην Κρήτη από 5 έως 13 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με μικρά διαστήματα τοπικών νεφώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με μικρά διαστήματα τοπικών νεφώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα από το πρωί έως το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...