Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ στις 16 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου

Με αίτημα την παράταση των συμβάσεων 2.000 εργαζομένων με προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών, που εργάζονται στα νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει «Στάση Εργασίας την Δευτέρα 16/10/2023 8.00πμ – 11.00πμ για το εν λόγω προσωπικό και Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 8.30πμ». Σς άλλο σημείο της ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως: «Η αποχώρησή τους δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων. Θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Μάλιστα οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων επιβαρύνονται ελάχιστα από τους εν λόγω εργαζόμενους.

Εργάζονται σε νευραλγικές υπηρεσίες όπως Νοσηλευτική υπηρεσία (τραυματιοφορείς, ΥΕ Βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό), Τεχνική υπηρεσία, Διοικητική υπηρεσία και σε άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες. Τα κενά τους είναι αδύνατον να καλυφθούν.

Στις συναντήσεις που κάναμε με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ Α.Γεωργιάδη και την Διοίκηση της ΔΥΠΑ παρά τις διαβεβαιώσεις δεν λύθηκε το ζήτημα και καθημερινά αποχωρούν δεκάδες λόγω λήξη των διετών συμβάσεων.
Το προσωπικό που αποχωρεί είναι έμπειρο εξειδικευμένο και είναι κρίμα να χαθεί από τα Νοσοκομεία. Είναι όμως άδικο και για τους ίδιους που υπολείπονται ελάχιστα σε ημέρες εργασίας και όριο ηλικίας για να αποκτήσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης».

Ακολούθως για το ευρύτερο πλαίσιο διεκδικήσεών της στο χώρο της Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε για τις 2 Νοεμβρίου «μεγάλη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ με Πανελλαδική Συγκέντρωση, 8.30πμ στην Πλατεία Μαβίλη.
Θα ακολουθήσει Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ προς το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...