Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Βιβλική καταστροφή στον Πλατανιά: Πάνω από 50 αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα – Τόνοι λάσπης καλύπτουν τα πάντα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντικρύζει κανείς στο Πήλιο όπου οι κάτοικοι προσπαθούν να απομακρύνουν τις λάσπες και τα φερτά υλικά από τις περιουσίες τους την ώρα που δεκάδες τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί εκεί καθώς το νερό παρέσυρε ή κατέστρεψε τα αυτοκίνητά τους. Ο Κώστας Καντούρης από το ισοπεδωμένο Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο δείχνει το μέγεθος της καταστροφής. Αυτοκίνητα διαλυμένα το ένα πάνω στο άλλο, πεζοδρόμια που έχουν καταστραφεί, δρόμοι που έχουν υποχωρήσει, βάρκες που έχουν παρασυρθεί στη μέση του δρόμου και κορμοί και κλαδιά δέντρων που βρίσκονται διάσπαρτα παντού.

«Η καταστροφή στον Πλατανιά είναι πάρα πολύ μεγάλη» ανέφερε αποκαλύπτοντας ότι πάνω από 50 αυτοκίνητα έχουν καταλήξει στη θάλασσα, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκαν σε τουρίστες.

Η γέφυρα στον παραλιακό δρόμο έχει καταρρεύσει και τμήμα της έχει βυθιστεί στα λασπόνερα. «Συνεχίζουμε την πορεία με τον Αντώνη Βαφειάδη και τον Κώστα Κοτζαμάνη στο σπίτι – σύμβολο της καταστροφής όλης της Μαγνησίας, που είναι αυτή η οικοδομή, η οποία γέρνει και πατάει στην οροφή ενός λεωφορείου», ανέφερε δείχνοντας την τριώροφη κατοικία που γέρνει καθώς το νερό παρέσυρε το χώμα γύρω από τα θεμέλια προκαλώντας την καταστροφή. Όσο για το λεωφορείο που σφήνωσε κάτω από το μπαλκόνι του ισογείου, σταθεροποιώντας το προσωρινά, αποκάλυψε ότι δεν ήταν πλάι του σταθμευμένο αλλά παρασύρθηκε εκεί από τη δύναμη του νερού την ώρα που χτυπούσε την περιοχή η κακοκαιρία «Daniel».

Για τις συγκλονιστικές αυτές εικόνες και τις ζημιές που έχουν υποστεί σπίτια που ήταν χτισμένα πλάι στην κοίτη του ποταμού που υπερχείλισε μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» και ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

«Σύμφωνα με τους κατοίκους το σπίτι δεν ήταν μέσα στην κοίτη η οποία έσπασε» είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό του στον Πλατανιά απ’ όπου μόλις χθες με ένα τουριστικό πλοιάριο απομακρύνθηκαν 185 κάτοικοι και τουρίστες, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Ανυπολόγιστο το μέγεθος της καταστροφής

Τόνοι λάσπης έχουν καλύψει τα πάντα. Έχουν μπει μέσα σε σπίτια και επιχειρήσεις και έχουν σηκώσει στον αέρα αυτοκίνητα. Όσο υποχωρούν τα νερά αποκαλύπτεται περισσότερο το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η ακραία βροχόπτωση.

«Οι κάτοικοι ζητούν να έρθουν οι κρατικές υπηρεσίες και να μεταφέρουν τρόφιμα. Σε λίγο δεν θα έχουν καθόλου νερό καθώς τελειώνουν τα εμφιαλωμένα νερά που έχουν μείνει στα καταστήματα» ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ προσθέτοντας ότι πρέπει να μπουν μηχανήματα και να καθαρίσουν τους δρόμους από τα φερτά υλικά που εμποδίζουν τις μετακινήσεις τουριστών και κατοίκων.

Με την πρόσβαση στο δρόμο να είναι περιορισμένη, οι κάτοικοι που μετρούν τις ζημιές που έχουν υποστεί, ζητούν βοήθεια από τις Αρχές καθώς το πρόβλημα στην περιοχή που πριν από την κακοκαιρία ήταν γεμάτη από τουρίστες, είναι μεγάλο.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...