Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Για 16η ημέρα καίει η φωτιά στον Έβρο -Σε Λευκίμμη και Προβατώνα το ενεργό μέτωπο

Σε Λευκίμμη και Προβατώνα είναι το μόνο ενεργό μέτωπο στον Έβρο που συνεχίζει να καίει για 16η μέρα στην περιοχή. “Πρόκειται για μια ασυνήθιστη μεγα-πυρκαγιά σε συμπαγές δάσος, που ξεκίνησε από 19 φωτιές”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις Έξι» ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι όλα τα υπόλοιπα μέτωπα έχουν αντιμετωπιστεί. Ο ίδιος ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται σε ένα συμπαγές δάσος με αποτέλεσμα το νερό να μη μπορεί να φτάσει στο έδαφος και να σβήσει τη φωτιά.

Όπως τόνισε η κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας και θα χρειαστεί να περάσουν μέρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή.

Θέλοντας να περιγράψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνδρες της πυροσβεστικής ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι πολλές φορές μπαίνουν μέσα στο πυκνό δάσος σε έρποντας προκειμένου να κάνουν την κατάσβεση.

Νύχτα αγωνίας στη Λευκίμμη

Το απόγευμα του Σαββάτου δόθηκε εντολή εκκένωσης της Λευκίμμης προς το Τυχερό. Στα μέτωπά του Έβρου επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος 8 αεροσκαφών και 2 ελικοπτέρων.

(φωτογραφία αρχείου)

Με τις διαδοχικές ρίψεις νερού από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης και την πτώση της έντασης των ανέμων, μειώθηκε σταδιακά η μεγάλη δυναμική του μετώπου της πυρκαγιάς. Οι εστίες σε Σουφλί και Δαδιά είναι σε ύφεση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ, Γιαννούλη, ενώ από νωρίς το πρωί της Κυριακής μπήκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Ανησυχία ωστόσο προκαλεί ότι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή είναι πολύ υψηλός.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...