Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συννεφιασμένη η Κυριακή – Στα 6 μποφόρ το μελτέμι

Η Κυριακή προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Δευτέρα θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας με το θερμόμετρο να ξαναφτάνει τους 38 βαθμούς .

Την Τρίτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και κάποιες μπόρες και βροχές στα βορειοδυτικά της χώρας. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας Τετάρτη και Πέμπτη με δυτικούς ανέμους στα πελάγη.

Tην Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα για λίγες μπόρες στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια τους 35 με 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ η ποιητική συλλογή του λογοτέχνη ,κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Λεόντιου Πετμεζά «Συστοιχίες της αυριανής εξορίας» με πρόλογο και εικονογράφηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Το βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα κέρδισε μια κοινοβουλευτική έδρα στη βόρεια Αγγλία σήμερα (3/5/24), προκαλώντας βαριές απώλειες για τους κυβερνώντες Συντηρητικούς και σηματοδοτώντας την...