Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο – Τοπικές μπόρες στα ορεινά ηπειρωτικά

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και της Κυριακής θα είναι το πολύ ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε καλά επίπεδα, και λίγο πιο κάτω από τα κανονικά.

Λίγες τοπικές βροχές ή μπόρες το μεσημέρι απόγευμα κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Χωρίς κάποια αλλαγή του σκηνικού του καιρού έως και την επόμενη Πέμπτη, με το μελτέμι λίγο να εξασθενεί, θα παραμένει όμως στα 5 με 6 μποφόρ. Θα ανέβει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά στα μέσα της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά:

Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και την Ήπειρο, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το απόγευμα με πιθανότητα να βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ αρχικά βόρειοι και το μεσημέρι-απόγευμα από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μια περίοδο μεγάλων εντάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η θωράκιση που προσφέρει η ευρωπαϊκή οικογένεια σε ένα κράτος-μέλος...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο επίκεντρο διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η Ίος που προβάλλεται ως ένας από τους διεθνείς προορισμούς που θα κάνουν την έκπληξη το φετινό καλοκαίρι....

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα 757,02 χιλιόμετρα του φετινού ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, περιγράφηκαν διεξοδικά κατά την παρουσίαση της διοργάνωσης, στο αμφιθέατρο «Δημήτρης Παντερμαλής» του Μουσείου...

ΕΛΛΑΔΑ

Tην εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολυμπιακού που μετά την επικράτησή του με 2 – 0 απέκλεισε την Άστον Βίλα και θα διεκδικήσει το τρόπαιο του...