Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πολύ ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο

Με πολύ ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο, το οποίο θα είναι σχετικά δροσερό η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς. Λίγες τοπικές βροχές ή μπόρες το μεσημέρι απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Χωρίς κάποια αλλαγή του σκηνικού του καιρού έως και την επόμενη Πέμπτη, με το μελτέμι να παραμένει ισχυρό στα 6 μποφόρ. Λίγο θα ανέβει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά στα μέσα της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και πρόσκαιρα, κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στο επίκεντρο διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η Ίος που προβάλλεται ως ένας από τους διεθνείς προορισμούς που θα κάνουν την έκπληξη το φετινό καλοκαίρι....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μια περίοδο μεγάλων εντάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η θωράκιση που προσφέρει η ευρωπαϊκή οικογένεια σε ένα κράτος-μέλος...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα 757,02 χιλιόμετρα του φετινού ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, περιγράφηκαν διεξοδικά κατά την παρουσίαση της διοργάνωσης, στο αμφιθέατρο «Δημήτρης Παντερμαλής» του Μουσείου...

ΕΛΛΑΔΑ

Tην εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολυμπιακού που μετά την επικράτησή του με 2 – 0 απέκλεισε την Άστον Βίλα και θα διεκδικήσει το τρόπαιο του...