Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αθ. Νέγκα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Υπάρχουν κανόνες στις πλατφόρμες που δεν εφαρμόζονται – Είναι σοκαριστικό

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» για την φραστική επίθεση που δέχτηκε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με την χρόνια δερματική νόσο, τη λεύκη, από την οποία πάσχει. Όπως σημείωσε «οι πλατφόρμες υποτίθεται ότι λειτουργούν με κανόνες που αποτρέπουν τη ρητορική μίσους, η οποία είναι η αρχή για μία πολύ κακή συνέχεια, για πολύ σοβαρότερα περιστατικά».

Η δημοσιογράφος «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία, όπου κάθεται στο αγαπημένο της παγκάκι στην Αθήνα φορώντας ένα σορτσάκι, όπου φαίνεται πως έχει λεύκη. Κάτω από αυτή την φωτογραφία, ανάμεσα στα πολλά θετικά σχόλια που δέχτηκε, υπήρξε και ένα σχόλιο από έναν ανώνυμο χρήστη το οποίο ήταν υβριστικό και ανάμεσα στις προσβολές ο χρήστης ανέφερε πως η δημοσιογράφος έχει λέπρα.

Όπως είπε δεν έδωσε έμφαση γενικά στην επίθεση που δέχτηκε, αλλά στη σημασία που έχει να εφαρμόζονται σε αυτές τις πλατφόρμες οι κανόνες αντιμετώπισης τέτοιων επιθέσεων.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν είναι σοβαρό το ότι κάποιος ανώνυμα μου επιτέθηκε στο διαδίκτυο, γιατί αυτό είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά σε πάρα πολλούς ανθρώπους που είναι ανώνυμοι και επώνυμοι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτές οι πλατφόρμες υποτίθεται ότι λειτουργούν με κανόνες που αποτρέπουν τη ρητορική μίσους. Η ρητορική μίσους είναι μια αρχή για μία πολύ κακή συνέχεια για πολύ σοβαρότερα περιστατικά».

Στη συνέχεια μίλησε για την ανωνυμία στο διαδίκτυο: «Το να εκφράζει κάποιος την άποψή του πρέπει να είναι ελεύθερο. Η ανωνυμία είναι ένα θέμα το οποίο συζητιέται πάρα πολύ. Ο Ίλον Μασκ αγόρασε το Twitter διαβεβαιώνοντας ότι θα σταματήσει αυτή η ανωνυμία ώστε να είναι λίγο πιο ελεγχόμενη η κατάσταση. Αυτό δεν έχει γίνει. Το σοκαριστικό είναι ότι υπάρχουν κανόνες που δεν εφαρμόζονται».

Τόνισε την μη εφαρμογή των κανόνων που ήδη υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρόλο δηλαδή που το προσβλητικό σχόλιο δέχτηκε πολλές αναφορές, η πλατφόρμα δεν διέγραψε τον λογαριασμό του ούτε κατέβασε το σχόλιο του.

Τέλος, η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι δεν εφαρμόζονται οι κανόνες λέγοντας: «Τείνω να πιστέψω, χωρίς να είμαι συνωμοσιολόγος, ότι αυτό έγινε και κάπως εσκεμμένα. Εάν οι κανόνες που υπάρχουν δεν εφαρμόζονται είναι γιατί αυτός που έχει ένα τέτοιο μέσο το ελέγχει. Μπορεί να ελέγχει και ανθρώπους και να τους στρέφει εναντίον ιδεολογιών, πολιτικών πεποιθήσεων, ομάδων. Δίνει και μια μεγάλη δύναμη το να επιτρέπεται αυτού του είδους «η αλητεία» στα σόσιαλ μίντια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...