Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος τίμησαν την Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος απένειμαν στην Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα Hermine Poppeller, με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της, τον τίτλο του «Φίλου και Υποστηρικτή» του Σωματείου.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου 2023, στο σπίτι της Πρέσβειρας από τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο των Παιδικών Χωριών SOS, κο Αντώνη Αλακιώτη και κα Αλεξάνδρα Κοντέλλη, σε ένδειξη εκτίμησης για την υποστήριξή της στα προγράμματα του Οργανισμού, που αφορούν τα παιδιά πρόσφυγες και τους ασυνόδευτους ανηλίκους, αλλά και για τη γενικότερη ενίσχυση και στήριξη του έργου του Οργανισμού.

Η συμβολή της πρέσβειρας της Αυστρίας στην επιτυχία προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS

Τα τελευταία χρόνια, τα Παιδικά Χωριά SOS ανέπτυξαν στην Ελλάδα μία πολύ σημαντική δραστηριότητα που στόχο είχε την υποστήριξη του προσφυγικού πληθυσμού, και ειδικότερα των παιδιών, μεσταθερή παρουσία στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Μαυροβουνίου στη Λέσβο, καθώς και με τη σημαντική υλοποίηση του προγράμματος “Mental Health Hub”. Το πρόγραμμα εστιάζει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των ασυνόδευτων ανηλίκων, αλλά και την ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού των Κέντρων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η παρουσία και η υποστήριξη της Πρέσβειρας ήταν ιδιαίτερα καθοριστική για την επιτυχία των δύο προγραμμάτων, τα οποία υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση της Αυστρίας μέσω των Παιδικών Χωριών SOS Αυστρίας και συνέβαλαν στην υποστήριξη ενός ιδιαίτερα ευάλωτου πληθυσμού, εκείνου, των παιδιών που έχουν βιώσει τις συνέπειες του πολέμου και της φτώχειας. Η κα Poppeller, κατά τη θητεία της, επισκέφθηκε και γνώρισε τα προγράμματα που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS σε όλη την Ελλάδα.

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος - Απονομή τιμητικού τίτλου στην Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller 2

Κατά τη διάρκεια της απονομής, τονίστηκε η μακροχρόνια σχέση των Παιδικών Χωριών SOS με όλους τους Πρέσβεις της Αυστρίας στην Ελλάδα, καθώς και η βαθιά συμβολική σημασία της, αφού τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1949, στο Τιρόλο της Αυστρίας. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS, ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, ο βουλευτής Επικρατείας, κος Γιώργος Σταμάτης, ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, κος Ηρακλής Μοσκώφ, εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», “Costas M. Lemos Foundation” και  “Hellenic Initiative USA” και η Επίκουρη Καθηγήτρια, Μαρία Κοκκώση.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους.

Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Προγράμματα Αυτονόμησης Νέων Ενηλίκων και τον Παιδικό Ξενώνα SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους.

Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

Διαβάστε επίσης:

Παιδικά Χωριά SOS: Μαζί προσπαθούμε ώστε όλα τα παιδιά να βρουν την οικογένειά τους

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει βγάλει εδώ και χρόνια τα σορτς και τις φόρμες έχε φορέσει κοστούμι και γράφει ιστορία ως προπονητής. Οδήγησε το Περιστέρι...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...