Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Α. Παπανικολάου: Τα πιθανά σενάρια και ποιοι οι κίνδυνοι για την έκρηξη στη Ν. Αγχίαλο (video)

Δραματικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της Νέας Αγχίαλος και της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, καθώς η φωτιά που είχε ξεσπάσει πριν από δύο ημέρες στη Μαγνησία, έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις το απόγευμα της Πέμπτης, όταν προκλήθηκαν εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στην περιοχή Καραμπά, κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες.

Στην εκπομπή «NEWSROOM» μίλησε ο αντιπτέραρχος Αθανάσιος Παπανικολάου, για τα πιθανά σενάρια που προκάλεσαν τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο και ποιοι είναι οι κίνδυνοι.

Όπως αναφέρει: «ο στρατιωτικός εξοπλισμός στα μεγάλα αεροδρόμια δεν βρίσκεται κοντά στα αεροδρόμια. Βρίσκονται εκεί όπου είναι πιο ασφαλείς. Ως εκ τούτου, τέτοια περιστατικά είναι απίθανο να συμβούν. Όπως καταλαβαίνω, δεν ήταν τα πυρομαχικά που εξερράγησαν, αλλά το ακριβό σύστημα πυρομαχικών που υπήρχε εκεί, το μικρό φορτίο που έμεινε στην περιοχή που επλήγη από τη φωτιά».

Πρόσθεσε επίσης ότι: «είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν οι εκρήξεις από το έδαφος, αλλά εσωτερικά. Δεν μπορώ να το ξέρω διότι αυτό θα φανεί από την διερεύνηση και αν υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν».

«Όπως πολύ σωστά είπε και ο κ. Υπουργός θα πρέπει να λαμβάνονται τα μέτρα ασφάλειας. Θα πρέπει να επανεξεταστούν για να δουν εάν πραγματικά λειτουργούν. Υπάρχει περίπτωση να προσαρμοστούν νέα δεδομένα ή καινούργια συστήματα που ενδεχομένως δεν υπάρχουν. Όμως εγώ σας διαβεβαιώνω ότι η Αεροπορία χρησιμοποιεί ότι πιο σύγχρονο» είπε ο αντιπτέραρχος.

Ωστόσο οι κάτοικοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σύντομα χωρίς οι αρχές να εξασφαλίσουν ή να εγκρίνουν τα πάντα για την επιστροφή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ η ποιητική συλλογή του λογοτέχνη ,κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Λεόντιου Πετμεζά «Συστοιχίες της αυριανής εξορίας» με πρόλογο και εικονογράφηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες κατά 50,2% ήταν οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, φτάνοντας τους 88.851 τόνους έναντι 59.156 τόνων τον ίδιο μήνα του...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...