27/02/2021

Υπόθεση θανάτου Σήφη Βαλυράκη: «Προπέλα άλλου αλιευτικού τον χτύπησε στο κεφάλι»

Νέα τροπή έχει λάβει η υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη καθώς η σύζυγός του, με επιστολή της στον υπ. Ναυτιλίας, έκανε λόγο για ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Σε απογευματινή εκπομπή του MEGA, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιώργος Σπύρου, ο οποίος κατήγγειλε ως υπαίτιο του δυστυχήματος έναν καπετάνιο επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, το αλιευτικό αυτό πλησίασε πολύ κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού. Μάλιστα ο καπετάνιος του σκάφους φέρεται να μάλωσε με τον Σήφη Βαλυράκη, καθώς του ζητούσε να μην ψαρέψει στην περιοχή (σ.σ. ο πολιτικός είχε μεταβεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού για ψαροντούφεκο).

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας μάλιστα επικαλέστηκε μάρτυρα που παρακολούθησε τη σκηνή από απόσταση 500 μέτρων.

«Ο καπετάνιος του αλιευτικού μετά τον καβγά, άρχισε να κάνει κυκλικές κινήσεις γύρω από το φουσκωτό του Βαλυράκη με αποτέλεσμα από τον κυματισμό που προκλήθηκε, να πέσει στη θάλασσα ο πρώην υπουργός. Είναι απίθανο να χτυπήθηκε από την προπέλα του ίδιου του του φουσκωτού, αλλά το χτύπημα στο κεφάλι προκλήθηκε από την προπέλα του αλιευτικού» όπως αναφέρει ο δικηγόρος.

Καλεί μάλιστα τον καπετάνιο να προσέλθει αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη και να πει τα πραγματικά περιστατικά «λυτρώνοντας την οικογένεια Βαλυράκη από το μαρτύριό της» όπως είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.