Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση του ν/σ για τους Έλληνες του εξωτερικού – Το χρονοδιάγραμμα

Ψήφο εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία της Βουλής, έλαβε η κυβέρνηση, μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας το βράδυ του Σαββάτου. Η κυβέρνηση πήρε τις 158 θετικές ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Οι υπόλοιποι 142 βουλευτές αρνήθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση ανακοίνωσε ότι αρχές της εβδομάδας αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο με ένα άρθρο θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των αποδήμων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης μπαίνει αύριο (10/7) σε δημόσια διαβούλευση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Ταυτόχρονα, ξεκινάει και η συζήτηση με τα κόμματα. Στόχος -όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές- να έρθει στη Βουλή στις 18 Ιουλίου και να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Σημειώνεται ότι χρειάζονται οι ψήφοι 200 βουλευτών κι ότι 190 είχαν ψηφίσει τη σχετική διάταξη της ΝΔ το 2021 ενώ αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι διαμορφώνεται μία ευρύτερη συναίνεση.

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού – Τα μηνύματα σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής

Σχετικά με τη δευτερολογία του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να εστιάσει στο θετικό πρόσημο των μεταρρυθμίσεων που εξειδίκευσαν οι υπουργοί του, αλλά και στο όραμά του για την Ελλάδα του 2027, θέτοντας πολύ σαφείς στόχους, όπως περιλαμβάνονταν στις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, έδωσε το σήμα ότι οι πολίτες ζητούν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, προέταξε τις ξεκάθαρες θέσεις, αλλά και τη σκληρή δουλειά, σε αντιδιαστολή μάλιστα με το έλλειμμα προτάσεων και πολιτικού λόγου που καταλόγισε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, έστειλε εκ νέου ένα σαφές μήνυμα σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής αναφέροντας ότι «κάθε πρόταση δεκτή αρκεί να μην αποτελεί δημοκρατική παραφωνία». Απευθύνθηκε όμως και στα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ λέγοντας ότι «όσοι ανέβηκαν σε αυτό το βήμα και φόρεσαν τη ρομφαία του υπερπατριώτη να δούμε πως θα σταθούν απέναντι στον πατριωτισμό των πράξεων».

Τέλος, εμφανίστηκε και πάλι ενωτικός και κάλεσε για συναινέσεις, ενώ αρκετές φορές επέλεξε να δώσει ένα πιο πολιτικό πρόσημο στην ομιλία του, επαναλαμβάνοντας τον όρο «πολυδύναμος εκσυγχρονισμός», τον οποίο συνέδεσε με τον εκσυγχρονισμό της χώρας, προκειμένου να πετύχει, όπως είπε, τη σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς δείκτες, ιδίως στους τομείς της ανάπτυξης και της οικονομίας.

Μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε και στο TikTok, παρουσιάζοντας επιγραμματικά τις 10 υποσχέσεις που θα τηρήσει για το 2027.

Στο διπλωματικό μέτωπο, στο Μέγαρο Μαξίμου τα βλέμματα είναι στο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν την Τετάρτη στο Βίλνιους, την πρώτη συνάντηση έπειτα από 15 μήνες. Αύριο ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Λετονία και τη Ρίγα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...