Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Σε αναζήτηση του ηθικού αυτουργού οι Αρχές

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για τις έρευνες γύρω από την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Μετά τη σύλληψη των δύο αδελφών που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώνεται στην ταυτοποίηση του ηθικού αυτουργού, του ανθρώπου δηλαδή που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μετά τις συλλήψεις των δυο αδελφών και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, θεωρούν πως έχουν πλέον βρει τα κομμάτια του παζλ που τους έλειπαν όλα αυτά τα χρονιά ώστε να προχωρήσουν στην εξιχνίαση των συμβολαίων θανάτου στον ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας όπου τα άτομα που την απαρτίζουν συνδέονται με λαθρεμπόριο καυσίμων, διακίνηση ναρκωτικών και λαθραία τσιγάρα.

Στη δικογραφία της ασφάλειας αναφέρεται πως ο συνεπιβάτης του 40χρονου συλληφθέντα έχει στενές σχέσεις και όχι μόνο με τον ποινικό που βρίσκεται στις φυλακες. Πρόκειται για τον άνδρα που οι αρχές βλέπουν πίσω από την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Δύο αδέρφια ηλικίας 40 και 48 ετών γνωστοί στον χώρο της νύχτας, με καταγωγή από τη Μάνη οι 2 συλληφθέντες για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ αρνούνται την εμπλοκή τους στην δολοφονία και δηλώνουν αθώοι.

Σύμφωνα πάντως με την αστυνομική έρευνα και οι δύο φέρονται να απενεργοποίησαν τα δικά τους κινητά τηλέφωνα λίγες μέρες πριν τη δολοφονία και να χρησιμοποιούσαν κινητά φαντάσματα που δεν τα ενεργοποίησαν ποτέ ξανά μετά το έγκλημα.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι,

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων του ανακριτή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για τις έρευνες γύρω από την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Μπορεί τα δύο έτη να φαίνονται πολλά και σε εσάς και στον κόσμο που παρακολουθεί, όμως φανταστείτε σε τέτοιες υποθέσεις πόσο προσεκτικοί είναι οι δράστες. Προσπαθήσαμε δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο να καταγράψουμε την κίνηση αυτών των ανθρώπων, και δεν μιλάμε για την ημέρα της δολοφονίας, αλλά και την προηγούμενη. ίσως ήταν ένα από τα λάθη τους, ότι κινήθηκαν στους ίδιους χρόνους, στην δια περιοχή, την προηγουμένη μέρα. Η τεχνολογία μας βοηθάει πάρα πολύ με την άρση του απορρήτου, καθώς συνήθως οι δράστες αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα δικά τους κινητά, συνήθως χρησιμοποιούν άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις (σ.σ. τα πακιστανικά τηλέφωνα)», ανέφερε η κ. Δημογλίδου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα από τα στοιχεία που βοήθησε τους αστυνομικούς ήταν το γεγονός ότι και την μέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ, τα κινητά των προφυλακισθέντων ήταν στο σπίτι τους, και παράλληλα, συνδέουν την δράση τους και με την υπόθεση δολοφονίας πρώην πυγμάχου, που και σε αυτή την περίπτωση ήταν τα κινητά σπίτι τους.

«Αυτό που δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν στις ανακριτικές αρχές οι προφυλακισθέντες ήταν ότι περιγράφονται τόσο αναλυτικά οι κινήσεις και οι επαφές αυτών των ανθρώπων σε σχέση και με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και δεν μπορούμε να πούμε εάν θα εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης. Η μεγάλη επιτυχία της ΕΛ. ΑΣ θα είναι να βρούμε ποιος έδωσε την εντολή γι την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ», συμπλήρωσε η κ. Δημογλίδου.

«Όταν δολοφονείται ένας δημοσιογράφος το πρώτο που έρχεται στο μυαλό και των Αρχών αλλά και των απλών πολιτών, είναι ότι σχετίζεται με την δουλειά του. Εφόσον δεν είχε προσωπικές, οικογενειακές διαμάχες, και επειδή ο άνθρωπος αυτός ασχολείτο με το οργανωμένο έγκλημα γι’ αυτό και η έρευνα πήγε εκεί». κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...