Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Επιστρέφει η αστάθεια το Σάββατο

Η Παρασκευή θα ξεκινήσει με λίγα σύννεφα και τοπικές μπόρες μόνο στα ορεινά. Στην Κρήτη εκτός από τοπικές βροχές θα έρθει και σκόνη από την Αφρική.

Το Σάββατο η αστάθεια επιστρέφει με αρκετές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι. Το απόγευμα όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά θα συνεχιστούν σε κάποιες περιοχές και το βράδυ. Περιορίζεται η αστάθεια ξανά την Κυριακή. Από Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και την Τρίτη θα φτάσει και τους 25 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται σήμερα στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 21 με 22 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

“Δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να μάθω τηλεόραση σε κάποιον αλλά να τον μάθω να διαχειρίζεται τον εαυτό του” υπογράμμισε η Κατερίνα Γκαγκάκη. Η Κατερίνα Γκαγκάκη...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση πολιτών στη Χαλκίδα, επισήμανε την κρισιμότητα των ευρωεκλογών για τη σταθερότητα της χώρας, τόνισε ότι η...

LIFESTYLE

Ο Ολλανδός τραγουδιστής Joost Klein αποκλείστηκε από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision μετά από καταγγελία μιας γυναίκας μέλους της παραγωγής της EBU, που διοργανώνει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί την Πέμπτη 16 Μαΐου και την Παρασκευή 17 Μαΐου ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Την πρώτη...