Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για το Μάτι: Για παντελή έλλειψη συντονισμού μιλά ο πραγματογνώμονας

Για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση της δίκης για το Μάτι καταθέτει ο πραγματογνώμονας, Δημήτρης Λιότσιος.

Μέχρι τώρα ο πραγματογνώμονας έχει καταδείξει ως υπεύθυνους για την τραγωδία στο Μάτι την πρώην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίς το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης κατηγορίας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της μαραθώνιας κατάθεσης.

Ο κ. Λιότσιος εντόπισε μια σειρά από λάθη και παραλείψεις, μιλώντας για ολέθριες καθυστερήσεις και ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού, που σύμφωνα άλλωστε και με το πόρισμα που συνέταξε, οδήγησαν στην τραγωδία.

Έδωσε έμφαση στην έλλειψη ενημέρωσης και συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων, στην μη αξιοποίηση διαθέσιμων μέσων κατάσβεσης, ενώ τόνισε πως οι αρμόδιοι επικεφαλής γνώριζαν τον επερχόμενο κίνδυνο, αλλά δεν έδρασαν έγκαιρα σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Κατατέθηκε αίτημα για αυτοψία του δικαστηρίου στο Μάτι από τον τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και σήμερα κατηγορούμενο, μετά την βεβαιότητα που εξέφρασε ο ίδιος ότι ήταν εφικτή η έγκαιρη εκκένωση της περιοχής και ότι αν αυτό είχε γίνει δεν θα είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές.

Ο Εισαγγελέας σήμερα πρότεινε να αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτό ή όχι το αίτημα, αφότου ολοκληρωθεί η κατάθεση του μάρτυρα, οπότε θα υπάρχει και μια συνολικότερη εικόνα των στοιχείων.

Σήμερα, η πλειονότητα των 21 κατηγορουμένων βρίσκονται μέσα στη δικαστική αίθουσα, όπως και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...