25/02/2021

Σοφία Μπεκατώρου: Nα βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί η Σοφία Μπεκατώρου προκειμένου να καταθέσει για την σεξουαλική κακοποίηση που κατήγγειλε ότι υπέστη, από στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η ολυμπιονίκης εξήλθε του εισαγγελέα λίγο πριν τις 12:30 μ.μ. όπου δήλωσε στους δημοσιογράφους η κίνηση που έκανε είναι για μια κοινωνία που θα είναι πιο «καθαρή».

«Με αφορμή την δική μου περίπτωση να βγούνε και άλλες γυναίκες να μιλήσουν. Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την έξοδό της από τον εισαγγελέα η ολυμπιονίκης.

Η Ολυμπιονίκης της ιστοπλοΐας κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου, καθώς μετά την δημοσιοποίηση της εξομολόγησης της αθλήτριας, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή να διενεργηθεί σχετική έρευνα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Προσδοκεία είναι να κινητοποιηθούν και να μιλήσουν και άλλες γυναίκες που ενδεχομένως έχουν υποστεί παρόμοια περιστατικά βίας ή έχουν έρθει αντιμέτωπες με εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μπαίνοντας στο κτήριο 16 για να καταθέσει η Σοφία Μπεκατώρου το μόνο που είπε στους δημοσιογράφους ήταν «θα τα πούμε μετά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.