Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Υπόμνημα δια των συνηγόρων του καταθέτει το υψηλόβαθμο στέλεχος

Μετά από τρεις προθεσμίες που έχει λάβει, σήμερα, εκτός απροόπτου, ο ιδρυτής της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου θα παραδώσει μέσω των συνηγόρων του στις Εισαγγελείς Ανηλίκων τις εξηγήσεις του ως ύποπτος για την διάπραξη αδικημάτων που αφορούν μία κακουργηματικού βαθμού κατηγορία και μία σε βαθμό πλημμελήματος, σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος έχει κληθεί να αντικρούσει τις σοβαρές καταγγελίες παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της Κιβωτού που αφορούν σεξουαλικές πράξεις, αλλά κυρίως σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών, για τις οποίες οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, του ζητούν να διατυπώσει επίσημα την θέση του πριν αποφανθούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος δια των συνηγόρων του αναμένεται ότι θα παραδώσει σήμερα πολυσέλιδο υπόμνημα όπου θα αντικρούει όσα του καταλογίζουν παιδιά που έμεναν σε δομές της Κιβωτού, ισχυριζόμενος πως δέχεται στοχευμένο πόλεμο.

Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον πατέρα Αντώνιο αφορά το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών. Παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Η υπό έρευνα κατηγορία της ασέλγειας αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού σε πόλη της επαρχίας και ενός αγοριού 15 ετών. Ο ενήλικος καταγγέλλων σεξουαλική βία, φέρεται να βρέθηκε σε δομή της Κιβωτού στα 6 του χρόνια και έφυγε από εκεί πριν από λίγο καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταθέσεις που έδωσε, ο ενήλικος περιγράφει συγκεκριμένα περιστατικά σεξουαλικών πράξεων του ιερωμένου με την μορφή παρενοχλητικών χειρονομιών στο σώμα του. Ο 19χρονος έχει καταθέσει πως υφίστατο αυτές τις απρεπείς και προσβλητικές σεξουαλικές χειρονομίες, χωρίς να αντιδρά καθώς φοβόταν πως αν εκδήλωνε τη δυσφορία του θα είχαν συνέπειες η μητέρα και ο μικρότερος αδελφός του που έμεναν σε διαμέρισμα της ΜΚΟ.

Το ελεγχόμενο υψηλόβαθμο στέλεχος αμφισβητεί έντονα τις καταγγελίες σε βάρος του, αρνούμενος ότι έχουν βάση.

Ως ύποπτοι για πλημμεληματικού βαθμού κακοποιητικές συμπεριφορές, το διάστημα 2020 έως και 2022, σε βάρος φιλοξενουμένων σε δομές της ΜΚΟ ελέγχονται και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού εκ των οποίων οι τρεις ήταν στην Αθήνα, οι δύο στον Βόλο και δύο στην Χίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...