Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αίθριος καιρός και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Αφήνοντας πίσω το ψύχος και τα χιόνια, αρχίζει να γλυκαίνει ο καιρός και να μαλακώνει το κρύο ακόμη και στα βόρεια, με το θερμόμετρο να φτάνει στο τέλος της εβδομάδας μέχρι και τους 15 με 16 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη θα έχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και νότια του Αιγαίου. Τοπικές ασθενείς βροχές αναμένονται στο νότιο Αιγαίο και ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά της Κρήτης μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις στα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, μέχρι τους 12 βαθμούς στα βόρεια, τους 13 στα κεντρικά και τους 15 στην νησιωτική χώρα.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοανατολικοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο στην πόλη στους -1 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια της χώρας. Στην Κρήτη αναμένονται και πάλι ασθενείς βροχές αλλά με αρκετό ήλιο επίσης. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, αλλά με παγετό στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο ήλιος θα κυριαρχήσει με το θερμόμετρο να σημειώνει περαιτέρω άνοδο. Οι άνεμοι ασθενείς μέχρι τα 5 μποφόρ στα πελάγη και τον παγετό τις πρωινές ώρες να περιορίζεται αισθητά στα ορεινά.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...