Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Ακούγαμε φωνές από τους ηλικιωμένους και εκκλήσεις για βοήθεια, λένε οι γείτονες

Κάτω από άθλιες συνθήκες, με ψώρα και κορονοϊό, ζούσαν 41ένας ηλικιωμένοι, σε ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό, όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ.

Οι ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έκαναν έφοδο στη δομή και αφού έσπασαν τη σφραγισμένη είσοδο αντίκρυσαν τους τρόφιμους αφυδατωμένους, λιποβαρείς και παραμελημένους. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, στο ίδρυμα είχαν διαπιστωθεί και στο παρελθόν κακές συνθήκες λειτουργίας, και είχαν επιβληθεί πρόστιμα.

Εξαγριωμένοι συγγενείς έξω από τη δομή Φροντίδας ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό απαιτούν να δουν τους συγγενείς τους. Με ψώρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός τρεις από τους τροφίμους του Γηροκομείου στον Κορυδαλλό.

Παράλληλα, κάποιοι φιλοξενούμενοι εντοπίστηκαν με κολωνάκια και με εντολή εισαγγελέα παραμένουν στη δομή σε καραντίνα. Η Περιφέρεια ζήτησε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο διότι την είδα τελευταία φορά τις διαστάσεις.

Κατάκοιτοι, αφυδατωμένοι, λιποβαρείς και παραμελημένοι, υπό άθλιες συνθήκες βρέθηκαν 41 φιλοξενούμενοι του ιδιωτικού γηροκομείου, όταν ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έφτασαν εκεί μετά από καταγγελίες, έσπασαν τα λουκέτα και βρήκαν τους ηλικιωμένους σε κατάσταση εξαθλίωσης. Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι από το 2020 έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του εν λόγω γηροκομείου και είχε προβεί στην επιβολή υψηλών προστίμων που ξεπερνούσαν τις 30.000 ευρώ. Ωστόσο, υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της συγκεκριμένης μονάδας.

Η αστυνομία εντόπισε στο γηροκομείο και δύο καθαρίστριες και μία νοσηλεύτρια. Συγγενείς ηλικιωμένων έμαθαν για την έρευνα των ελεγκτών της περιφέρειας και ήρθαν εδώ ανήσυχοι να δουν τι έχει συμβεί με τους δικούς τους ανθρώπους.

Η είσοδος των συγγενών δεν τους επετράπη λόγω των κρουσμάτων COVID, ενώ μία γυναίκα, κόρη μιας τροφίμου, ανέφερε πως στο σώμα της μητέρας της είχε δει σημάδια, όμως δεν πίστεψε πως προέρχονταν από κακοποιητικές συμπεριφορές.

Η Περιφέρεια αναφέρει πως όλο το προηγούμενο διάστημα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της έχουν ενημερώσει τα αρμόδια όργανα και τα υπουργεία για τις ενέργειές τους, ώστε να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των ηλικιωμένων.

Κλιμάκιο υγειονομικών εξετάζει τους ηλικιωμένους

Κλιμάκιο υγειονομικών που έχει φτάσει εδώ στη μονάδα των ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό από τις 12 το μεσημέρι παραμένει εδώ που διενεργεί ελέγχους και σύμφωνα με αυτούς 5 άτομα, πέντε ηλικιωμένοι είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ για τους άλλους 6 διενεργείται επανέλεγχος ώστε να φανεί της αμέσως επόμενη ώρα, αν και αυτοί είναι θετικοί στον κορονοϊό. Ωστόσο, τις επόμενες 5 ημέρες οι ηλικιωμένοι θα παραμείνουν σε απομόνωση στο γηροκομείο, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν απόφαση για μεταφορά τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με όσα ακούσαμε και στο βίντεο, αλλά και με όσα μαθαίνουμε εδώ από τους γείτονες, είχαν σχηματίσει πολύ αρνητική εικόνα για τη μονάδα, καθώς συχνά ακούγονταν, όπως είπαν στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ελένη Μπουγά, φωνές από τους ηλικιωμένους και κάποιες φορές ακόμα και εκκλήσεις τους για βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι οδηγοί που σύμφωνα με το άρθρο 45 του νέου Ποινικού Κώδικα, έχουν καταναλώσει αλκοόλ ή έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως και εκείνοι...

ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι και εγκαυματίες που παλεύουν ακόμα με τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, μίλησαν στο ΕΡΤNEWS και την Κατερίνα Φάκα....

LIFESTYLE

“Φτάνει που ξέρω πως υπάρχει κι ας μην είναι εδώ” αναφώνησε, αμέσως μόλις συνάντησε το τηλεοπτικό κοινό του STAR, ο Ετεοκλής Παύλου! Μοναχική έναρξη...

ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση, ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού», ενημερώνει με ανακοίνωσή της η...