Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κριμιζής: «Η Γη έχει ημερομηνία λήξης»

Ο διακεκριμένος επιστήμονας διαστήματος Σταμάτης Κριμιζής αναφέρθηκε στις θεωρίες για UFO, καθώς και σε ερωτήματα που αφορούν το σύμπαν μας.

Επίσης, απάντησε σε πολλά ερωτήματα που έχουν πυροδοτήσεις θεωρίες συνωμοσίας: Είμαστε μόνοι στο σύμπαν; Υπάρχουν εξωγήινοι; Ποια είναι η ημερομηνία λήξης του πλανήτη Γη;

Ο ακαδημαϊκός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «στατιστικά υπάρχει ζωή αλλού. Έχουμε ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις».

Όπως είπε, «αρχίζουμε από κοντά, από το ηλιακό μας σύστημα. Τώρα υπάρχει υψηλόβαθμο γνώσης για το δικό μας ηλιακό σύστημα. Και ξέρετε, ο δικός μας γαλαξίας είναι ένας από δύο τρισεκατομμύρια γαλαξίες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 43 δισεκατομμύρια πλανήτες οι οποίοι έχουν παρόμοιες συνθήκες με την γη».

Ο ακαδημαϊκός εξήγησε πως εφόσον βρέθηκε νερό σε άλλους πλανήτες είναι πιθανό να υπάρχει και ζωή.

«Σε μια παρατήρηση σε εξωπλανήτη βρέθηκαν υδρατμοί. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως υπάρχει νερό σε εξωπλανήτες. Ξέρετε, το σύνθημα της εξερεύνησης πλανητικού μας συστήματος που είχαμε τοποθετήσει, ήταν, “κοιτάξτε το νερό”. Γιατί το νερό είναι η ζωή. Το ξέραμε για τη Γη, αλλά δεν γνωρίζαμε πού αλλού υπάρχει. Έκτοτε, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει νερό στον Δία, υπάρχουν ωκεανοί στα φεγγάρια του Δία, υπάρχουν ωκεανοί στα φεγγάρια του Κρόνου, υπάρχει νερό στις ατμόσφαιρες των απώτερων πλανητών, ακόμη και παγωμένο νερό στον Πλούτωνα. Το εξερευνήσαμε μόλις πριν από 7 χρόνια για πρώτη φορά και υπάρχουν παγωμένες λίμνες. Το νερό υπάρχει παντού. Άρα αυτό, μας δείχνει πως υπάρχει ζωή κι αλλού, αλλά δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν υπάρχει έλλογη ζωή, γιατί θα πρέπει να σκεφτόμαστε τις αποστάσεις», είπε.

Ο κ. Κριμιζής ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι εφικτός ο εποικισμός στον πλανήτη Άρη. Μάλιστα, έκανε και ένα σχόλιο για τον Έλον Μασκ.

Ενώ προσέθεσε: «Νομίζαμε ότι όριο του γαλαξία ήταν στα 750 εκατομμύρια χλμ., μέχρι εκεί που είναι ο Δίας. Με το “Voyager” βρήκαμε ότι είναι στα 18,2 δισεκατομμύρια χλμ, έπειτα από 35 χρόνια. Δηλαδή από το 1977 που ταξιδεύει το διαστημόπλοιο σε 71.000 χλμ την ώρα και μετά από 23 χρόνια που περάσαμε τον τελευταίο μεγάλο πλανήτη, που είναι ο Ποσειδώνας και να μπούμε στον γαλαξία».

Η Γη έχει ημερομηνία λήξης
«Οπωσδήποτε υπάρχει ημερομηνία λήξης, η οποία είναι μακριά 2-3 δισ. χρόνια, ωστόσο το ανθρώπινο είδος θα έχει δυσκολία να επιβιώσει τόσα χρόνια. Πιθανότατα το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί πριν την ημερομηνία λήξης της Γης», ανέφερε ο καθηγητής.

Σημείωσε, επίσης, ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να μας σώσει αλλά αυτό δεν είναι απολύτως σίγουρο. «Ένας πυρηνικός πόλεμος θα είναι καταστροφικός για την ανθρωπότητα», επεσήμανε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ημερομηνία λήξης του πλανήτη εξαρτάται από τον ήλιο. «Στη δική μας περίπτωση ο ήλιος είναι ηλικίας περίπου 4,5 δισ. ετών. Έχουμε περίπου 2-3 δισ. χρόνια πριν γίνει η τελική έκρηξη.»

Επεσήμανε, δε, ότι υπάρχουν κι άλλοι κίνδυνοι όπως είναι η σύγκρουση με αστεροειδείς και κομήτες. Ανέφερε, επίσης, ότι ο πιο κοντινός μας ήλιος είναι περίπου 42 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά.

Τα UFO είναι οπτικές απάτες
«Δεν πιστεύω στα UFO. Η απάντηση βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και παρατηρήσεις. Όσες φορές υπήρξαν επιστημονικά δεδομένα με παρατηρήσεις και όργανα απεδείχθη ότι ήταν οπτικές απάτες», τόνισε ο επιστήμονας.

Μάλιστα, ο κ. Κριμιζής είπε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, ότι πριν υπάρξει η ανθρωπότητα, τα τελευταία 2-3 εκατομμύρια χρόνια, -στην πραγματικότητα ο πολιτισμός μας είναι τις τελευταίες εκατονταετίες- ότι πιθανόν να μην πέρασε κάποιο διαστημόπλοιο, αλλά αυτά που ξέρουμε για τις παρατηρήσεις, λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ μια παρατήρηση από εξωγήινο».

Τέλος, αναφερόμενος στο ειδικό γραφείο της NASA, o κ. Κριμιζής απάντησε: «Η NASA έχει δημιουργήσει ένα ειδικό γραφείο για φαινόμενα που δεν έχουν εξηγηθεί με τους νόμους της φυσικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε ο Θοδωρής Σκυφτούλης στην εκπομπή «Στούντιο 4». Ο γνωστός ηθοποιός συνομίλησε με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Χίο επισκέφθηκε χθες ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας και υποψηφίου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φρέντη Μπελέρη, που κρατείται εδώ και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ίδρυση γραφείων ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό της Ελλάδας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με μία ξεχωριστή πρωτοβουλία, ο Επίσημος Διανομέας της Citroen, Α. Μακρής Α.Ε., έχει ετοιμάσει μία μοναδική εκδήλωση που απευθύνεται στη νέα γενιά, με στόχο...