Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Προς απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Μαρτίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με απεργιακή δραστηριότητα. Ειδικά την τελευταία περίοδο οι γυναικοκτονίες, τα συνεχή περιστατικά βίας κατά των γυναικών,  αλλά και οι σεξιστικές επιθέσεις, αλλά και σε διεθνές επίπεδο μετά τη δολοφονία της Μασχά Αμινί στο Ιράν και τις αντιδράσεις των γυναικών σ το Αφγανιστάν ενάντια στους περιορισμούς που βάζουν οι Ταλιμπάν, δίνουν νέες διαστάσεις στις δραστηριότητες με αφορμή την 8η Μαρτίου.

Ήδη σωματεία και κινήσεις έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στη σύσκεψη και στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη, 1μμ πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η «Κίνηση για Απεργιακή 8 Μάρτη» που καλεί Ανοιχτή Συνέλευση την Τρίτη 7 Φλεβάρη,  στις 7μμ στον Πολυχώρο Ρομάντζο (Αναξαγόρα 3, Ομόνοια) :

«Παλεύουμε ενάντια στη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών δομών, για  αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μαζικές προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθολογική ισότητα στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την τιμωρία των πλούσιων (εκ)βιαστών, Μίχων, Λιγνάδηδων και των μπάτσων μαστροπών, για να μπει τέρμα στις γυναικοκτονίες, για την τιμωρία των δολοφόνων του Ζακ, για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Στις 8 Μάρτη απεργούμε για να μετατρέψουμε το #metoo σε απεργιακό κίνημα αντίστασης, ενάντια στις επιθέσεις σε ιδεολογικές και θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών, στο δικαίωμα  να έχουμε τον έλεγχο των σωμάτων μας, στην προσπάθεια να μας γυρίσουν πενήντα χρόνια πίσω στο ρόλο των γυναικών ως παιδομηχανών και φροντιστριών της οικογένειας. Επιθέσεις που, εκτός των άλλων, έχουν άμεση σχέση με τον πολλαπλασιασμό των βιασμών και των σεξιστικών δολοφονιών.

Μαζί με τις γυναίκες στις ΗΠΑ που παλεύουν ενάντια στην απαγόρευση των εκτρώσεων, των γυναικών στην Ιταλία που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στη φασιστική κυβέρνηση Μελόνι, τις γυναίκες  στο Ιράν που ξεσηκώνουν όλη την εργατική τάξη.

Για την απελευθέρωση των γυναικών σε όλο τον πλανήτη ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...