Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και σήμερα στα κεντρικά και βόρεια – Έρχεται χειμώνας

Έντονα βροχερός ο καιρός και σήμερα σε κεντρική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Στα νότια τμήματα της χώρας όμως ηλιόλουστος καιρός με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 18 βαθμούς.

Την Τετάρτη καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση. Την Πέμπτη πολλές βροχές στις περισσότερες περιοχές, καταιγίδες στα θαλάσσια, παραθαλάσσια και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά  αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, Μάλιστα οι χιονοπτώσεις θα είναι εκεί κατά διαστήματα πυκνές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Ο χειμώνας ξεκινά έστω και στις 26 Γενάρη.

Πιο αναλυτικά για σήμερα:

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι, στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα βορειοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και τοπικά στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι αρχικά νότιοι 3 με 4 και από το βράδυ βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα BMW M4 CS ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά που συνήθως συναντάμε σε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων στην πολυτελή μεσαία κατηγορία εμπλουτίζοντάς τα με άφθονο συναίσθημα....

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική αεροπορική επιδρομή στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ της νότιας Ρωσίας, που γειτνιάζει με την Ουκρανία, τραυμάτισε τουλάχιστον οκτώ κατοίκους και προκάλεσε ζημιές σε κτίρια και...

ΔΙΕΘΝΗ

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη σχέδιο «ρύθμισης» που θα επιτρέπει την απέλαση με ταχείες διαδικασίες προσώπων που έχουν...