Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Η ενημέρωση Κικίλια και Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει

Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και σήμερα, 09.06.2021, έγινε η ζωντανή ενημέρωση για τον κορονοϊό αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Μαζί με τον υπουργό Υγείας, στην ενημέρωση βρέθηκε  και ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς  ανακοινώθηκαν νέα μέτρα με την απαγόρευση κυκλοφορίας, την μουσική στην εστίαση και τον αριθμό καλεσμένων σε δεξιώσεις να παίρνουν το «πράσινο φως» για «χαλάρωση».

Ανοίγουν πάνω από 400.000 νέα ραντεβού για εμβόλιο

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, μιλώντας για μείωση κρουσμάτων σε όλες τις περιφέρειες.

Σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε ξανά τους 100.000 εμβολιασμούς, ενώ το 23,7% των συμπολιτών μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Επίσης σήμερα ανοίγουν κι άλλα ραντεβού -πάνω από 400.000- με τα εμβόλια της Pfizer (περίπου 240.000 δόσεις), της Johnson & Johnson (περίπου 96.300) και της Moderna.

Άρση μέτρων ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης ανακοίνωσε στη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων γνωστοποίησε τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης, με τη μουσική να επιστρέφει από τις 12 Ιουνίου αλλά μέχρι συγκεκριμένα ντεσιμπέλ.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

  • 12/06 η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα (δηλαδή από τη 01:30 ως τις 05.00 το πρωί).
  • 01/07 η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.
  • 12/06 επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και μόνο για καθήμενους πελάτες.
  • 12/06 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές μόνο με 2 εισόδους.
  • 12/06 στις 06.00 το πρωί αυξάνεται η πληρότητα για συναυλίες και θέατρα, αναλόγως της χωρητικότητας.
  • Από 01/07 αυξάνονται σε 300 τα άτομα από 100 για δεξιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...