Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Εξαιρούνται από τον Ιούλιο οι πλήρως εμβολιασμένοι – Τι θα γίνει με τη δωρεάν διάθεση

Για το τέλος της δωρεάν διάθεσης των self test από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου και τη διανομή τους μίλησαν στο Open, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και ο Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θ. Κοντογεώργης δήλωσε πως το μέτρο των δωρεάν self test θα συνεχιστεί σε εστίαση, τουρισμό και ομάδες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, ενώ επίσης θα εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι από αυτά από τον Ιούλιο.

Ακόμα, ο Γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Κουτσούκης ανέφερε πως τους προκαλεί τρομερή εντύπωση που η κυβέρνηση δεν έχει απευθυνθεί σε αυτούς για τα self test.

Από τη μεριά του, ο φαρμακοποιός Θ. Παπαθανάσης τόνισε πως δεν μπορούν να διακινούνται από τα σούπερ μάρκετ, όπως κυκλοφόρησε, ότι θα γίνεται την Τρίτη.

Πώς θα γίνεται η διανομή εφεξής

«Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (οπως αυτες ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασιας, Εσωτερικών και Παιδειας) κατα τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας», ανάφερε σε ανάρτησή του στα social media ο Άκης Σκέρτσος.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το Σάββατο μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι.

Την επόμενη εβδομάδα θα λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Όπως σημείωσε ο κ. Σκέρτσος, πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επομενες ημέρες.

«Σημειώνεται ότι από τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:

-73% κρούσματα COVID

-65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID

0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID

-53% μείωση δείκτη θετικότητας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...