Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θέμα ημερών η ρύθμιση «φρένο» στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη – Ζητούμενο η μέγιστη συναίνεση

Ρύθμιση που θα εμποδίζει την κάθοδο στις εκλογές κομμάτων από καταδικασμένους χρυσαυγίτες και εγκληματικές οργανώσεις αναμένεται να καταθέσει άμεσα -ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα- η κυβέρνηση. Η πρόταση έχει σταλεί στα κόμματα για τυχόν παρατηρήσεις με στόχο τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, δρόμο τον οποίο έδειξε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία.

Το πολιτικό σύστημα, όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια τα οποία δίνει το Σύνταγμα ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Σε αυτό το πλαίσιο επεδίωξε εδώ κι εβδομάδες ευρύτερη πολιτική συνεννόηση με βάση συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση, προσθέτουν και συμπληρώνουν πως αυτή τη συνεννόηση θα συνεχίσει να επιδιώκει με ανοιχτό πνεύμα διαλόγου. Δηλώσεις και κινήσεις για λόγους πολιτικών εντυπώσεων δεν βοηθούν, είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να επιτευχθεί συνεννόηση πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα και η κυβέρνηση θα την επιδιώξει εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, σημειώνουν.

Για το θεμα μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, στο Πρώτο Πρόγραμμα. τονίζοντας πρόκειται για ένα πρωτίστως νομικό ζήτημα, όσον αφορά στις διατυπώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη, τους νόμους και το Σύνταγμα. «Η κυβέρνηση καταρτίζει μια νομοθετική ρύθμιση. Σε λίγες ημέρες θα μάθουμε όλοι το ακριβές περιεχόμενο αυτής της νομοθετικής ρύθμισης για την οποία θέλουμε να δούμε και τη στάση και των υπολοίπων κομμάτων», είπε ο κ. Γαιτάνης.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια απόπειρα συνεννόησης με την αντιπολίτευση, στην οποία ελπίζουμε όλοι να πρυτανεύσει η λογική και η ευθύνη», υποστηρίζει σε συνέντευξη του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Νομοθετική πρόταση καταθέτει και ο ΣΥΡΙΖΑ – Μιλά για ζητήματα αντισυνταγματικότητας

Ενόψει της κατάθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ενημέρωσε ότι θα καταθέσει τη δική του νομοθετική πρόταση η οποία -όπως υποστηρίζει το κόμμα της Κουμουνδούρου- θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, δεν θα εγείρει δηλαδή ζητήματα αντισυνταγματικότητας «που μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο», και δεν θα ανοίγει «κερκόπορτα» για διευρυμένες ερμηνείες και εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη πολιτική ιδεολογία.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση, μέσω ακόμα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και συγκροτεί τους οπαδούς του σε νεοναζιστικό κίνημα είναι τεράστιες και απαράγραπτες», σχολίασαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ωστόσο, με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει η δυνατότητα συγκλίσεων πάνω στο δικαίωμα της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της», υπογράμμισαν.

ΚΚΕ: Όχι σε επικίνδυνες γενικεύσεις

Ένσταση περί εξίσωσης του ναζισμού με άλλες πολιτικές δυνάμεις εγείρει και το ΚΚΕ τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση».

ΠΑΣΟΚ

«Η δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει σε αυτά τα επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία να φράξει το δρόμο με απόλυτα θεσμικό τρόπο που σέβεται το Σύνταγμα, τη δημοκρατία και το πολίτευμα της χώρας», σχολίασε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης με την επισήμανση ότι το κίνημα θα τοποθετηθεί για την αναμενόμενη διάταξη

«Ακόμα και στις πιο έντονα φορτισμένες πολιτικές αντιπαραθέσεις της περιόδου 2012-2019, οποτεδήποτε η Χρυσή Αυγή έδειχνε το πραγματικό της πρόσωπο εντός και εκτός Βουλής, υπήρχε μία ομόθυμη και ειλικρινής καταδίκη από το σύνολο του πολιτικού συστήματος, όπως εκπροσωπείται στη Βουλή. Αυτό νομίζω λέει πολλά και για τη στάση στο παρελθόν αλλά και για τη στάση στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...