Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι υψηλοί προσκεκλημένοι που βρίσκονται στην Αθήνα

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τελείται σήμερα παρουσία βασιλιάδων, διαδόχων και αρκετών “γαλαζοαίματων” που έφθασαν στη χώρα μας για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Στην τελετή θα παραστούν μέλη των βασιλικών οικογενειών από τη Βρετανία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, αλλά και προσωπικότητες από την Ελλάδα.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, η βασίλισσα Μαργκρέθη Β’ της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, ο διάδοχος της Νορβηγίας Πρίγκιπας Χάακον και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό είναι μεταξύ εκείνων που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Το βρετανικό στέμμα θα εκπροσωπηθεί από την πριγκίπισσα Άννα, κόρη της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ξάδερφος του τέως βασιλιά και ο βαφτιστήρας του Κωνσταντίνου, πρίγκιπας Γουίλιαμ, δεν αναμένεται να δώσουν το παρών.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι δείπνησαν χθες το βράδυ με την οικογένεια του εκλιπόντος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ θα παρακαθίσουν και σήμερα σε γεύμα μετά την τελετή της ταφής.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρεις νέοι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έχουν ενταχθεί από την Παρασκευή 19/4/2024 στη λειτουργία του Κτηματολογίου, μετά την περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης (ΦΕΚ_2335_Β_19.04.2024),...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...