Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ελένη Τουλουπάκη: Απολογείται στις 23 Ιανουαρίου στο Ειδικό Δικαστήριο

Την μεθεπόμενη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 θα απολογηθεί η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Σήμερα, έκλεισε ο κύκλος εξέτασης των μαρτύρων ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης των υπουργών.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη κατέθεσαν σήμερα 5 μάρτυρες υπεράσπισης της εισαγγελικής λειτουργού.

Πρώτος κατέθεσε ο καθηγητής ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοντάκης, ο οποίος είναι συνάδελφος του αδελφού της κυρίας Τουλουπάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της εισαγγελέως και την πορεία της στον εισαγγελικό κλάδο, ενώ χαρακτήρισε την κ. Τουλουπάκη ως ιδανική λειτουργό για την Εισαγγελία Διαφοράς.

Ο δημοσιογράφος Γεώργιος Λακόπουλος ήταν ο δεύτερος μάρτυρας ο οποίος χαρακτήρισε εκφοβισμό στο πρόσωπο της κυρίας Τουλουπάκη τις επιθέσεις που δέχθηκε όταν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε άδικες τις επιθέσεις αυτές.

Ο Ευάγγελος Ξυνός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνάδελφος του αδελφού της κυρίας Τουλουπάκη, ήταν ο τρίτος μάρτυρας ο οποίος εκφράστηκε με θετικά για την εισαγγελική λειτουργό.

Τέταρτος μάρτυρας κατέθεσε η Αργυρώ Μαστοράκη υπάλληλος της Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων-ΑΑΔΕ (επιστημονικό προσωπικό), η οποία εκ της θέσεως της είχε ερευνήσει (άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κ.λπ.) τον Αντώνη Σαμαρά, Ιωάννη Στουρνάρα, Άδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Βγενόπουλου. Η κυρία Ξυνού επισήμανε ότι δεν δέχθηκε ποτέ κάποια παρέμβαση στο έργο της, τόσο από την κυρία Τουλουπάκη, όσο και από τους τότε επίκουρους εισαγγελείς.

Τέλος, πέμπτη και τελευταία μάρτυρας κατέθεσε η υπάλληλος της ΑΑΔΕ Κωστούλα Ταραντίλη, η οποία χαρακτήρισε την κυρία Τουλουπάκη τυπική στα υπηρεσιακά της καθήκοντα με την οποία είχε άριστες σχέσεις, όπως άριστες σχέσεις είχε η εισαγγελική λειτουργός και με τους άλλους συνεργάτες της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομαλά ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του νέου πλαισίου ψηφιακής εισόδου των θεατών στα γήπεδα της Super League 1. Μέχρι σήμερα (15/4) 15.000 φίλαθλοι...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...