Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Qatar Gate: Χιονοστιβάδα εξελίξεων και φωτογραφικά ντοκουμέντα (video)

Στην υπόθεση Qatar Gate, η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα φιλοξενεί φωτογραφικά ντοκουμέντα στο πρωτοσέλιδό της. Οι φωτογραφίες δείχνουν τους Παντσέρι και Τζόρτζι, τους δύο βασικούς εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο χρηματισμού στο Ευρωκοινοβούλιο, να μεταφέρουν φουσκωμένους χαρτοφύλακες, έπειτα από συνάντηση με αξιωματούχους του Κατάρ σε πολυτελές ξενοδοχείο των Βρυξελλών.

Οι φωτογραφίες που κατά την Ρεπούμπλικα αποκαλύπτουν πώς γίνονταν οι δοσοληψίες. Είναι στιγμιότυπα από την κάμερα ασφαλείας του εικονιζόμενου ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και τη συνάντηση των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, Παντσέρι και Τζόρτι, με αξιωματούχους του Κατάρ, στις 10 Οκτωβρίου, στη σουίτα του τέταρτου ορόφου.

Οι Αρχές εστιάζουν σύμφωνα με την εφημερίδα σε αυτόν τον χαρτοφύλακα που κρατούσε ο Παντσέρι προσερχόμενος, στη βαλίτσα αυτή που κρατούσε άνθρωπος του Κατάρ που τους ακολούθησε στη σουίτα, και στον φουσκωμένο χαρτοφύλακα με τον οποίο εξήλθε της συνάντησης ο Παντσέρι. Η εφημερίδα, μάλιστα, σχολιάζει, δημοσιεύοντας και τη σχετική φωτογραφία πως ο Τζόρτζι είχε πάρει μαζί και την κόρη του, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Το φωτογραφικό και το αντίστοιχο οπτικό υλικό έχει επισυναφθεί στον φάκελο της υπόθεσης. Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, πάντως, με σειρά συνεντεύξεων στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επιμένει ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα και δεν γνώριζε τον βαθμό και το είδος της συνεργασίας που είχε ο σύντροφός της, Τζόρτζι με τον Παντσέρι.

Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Δεν ήξερε τίποτα για τα χρήματα που ήταν στο διαμέρισμά της. Την ημέρα της σύλληψης δεν ήξερε τίποτα για τα χρήματα που ήταν στο διαμέρισμά της. Ήταν του συντρόφου της».

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία των Βρυξελλών η εκδίκαση της έφεσης του Παντσέρι για αποφυλάκιση υπό όρους αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου.

Επιμέλεια: Άννα Παπασωτηρίου

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...