Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Πάτρας: Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας από την υπεράσπιση – Στον «αέρα» η σημερινή απολογία της 34χρονης

Αίτηση εξαίρεσης της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, Ευγενία Τζωρτάτου, κατέθεσε ο συνήγορος ο συνήγορος της 34χρονης προφυλακισμένης μητέρας από την Πάτρα που κατηγορείται για τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών της, Αλέξης Κούγιας.

Το αίτημα κρίνεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, σε περίπτωση που η κυρία Τζωρτάτου δεν αυτοεξαιρεθεί από την ανάκριση ενώ είναι πιθανό να μπλοκάρει και την σημερινή απολογία της κατηγορουμένης. Η ίδια πέρασε την είσοδο της Ευελπίδων το πρωί, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Τι συνέβη

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε νέα προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν τρεις ακόμη μάρτυρες στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Συγκεκριμένα ζήτησε να εξεταστούν οι ιατροδικαστές, Ουρανία Δημακοπουλού, Χαρά Σπηλιοπούλου και η Αγγελική Τσιόλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Τζωρτζάτου επιφυλάχθηκε και ζήτησε από την κατηγορούμενη να συνεχιστεί η διαδικασία και να απολογηθεί σήμερα.

Η υπεράσπισης της κυρίας Πισπιρίγκου κατέθεσε, στη συνέχεια, κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την κλήση των μαρτύρων, με την ανακρίτρια να ζητάει και μετά από αυτό να αρχίσει η απολογία της κατηγορούμενης και τελικά η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου να προχωρά στην κατάθεση της αίτησης εξαιρέσεως της ανακρίτριας.

Η κατηγορούμενη έχει λάβει ήδη δύο προθεσμίες και δεν αποκλείεται να ζητηθεί και νέα προθεσμία, καθώς ο συνήγορός της κατέθεσε νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων.

Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του τόνισε ότι την αθωότητα της κατηγορουμένης υποστηρίζουν εκτός από τις κ.κ Τσάκωνα και Τσιόλα, άλλοι έξι ιατροδικαστές που θεωρούν ότι πρόκειται περί θανάτων από παθολογικά αίτια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, από...

ΕΛΛΑΔΑ

«Εγώ δεν θα έβαζα την απαράδεκτη και προσβλητική απόφαση για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας στο ζύγι των ελληνοτουρκικών σχέσεων διότι το θέμα...

ΕΛΛΑΔΑ

Στους ρυθμούς της 39ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης (Π.Α.Π.Ε.) θα ζήσει από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2024, το Ρέθυμνο Κρήτης. Πρόκειται για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η αγοραστική κίνηση, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα ήταν αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι και ικανοποίησε τους ανθρώπους της αγοράς στους κλάδους του...