Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πότε λέμε “αντίο” στα τελευταία μέτρα του lockdown – Ίσως μέσα Ιουνίου ανοίγουν τα μπαρ

Η πτωτική πορεία των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τη σταδιακή εκτόνωση της πίεσης στα νοσοκομεία, αλλά και την… «κούρσα» των εμβολιασμών, δημιουργούν το πεδίο ώστε από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, να πούμε “αντίο” στα τελευταία περιοριστικά μέτρα του lockdown.

Αυτή είναι η εκτίμηση κυβερνητικών πηγών για τα… υπολείμματα του lockdown, σημειώνοντας ότι ως τότε η Ελλάδα «θωρακισμένη πια», με τα επιδημιολογικά δεδομένα σε διαχειρίσιμη κατάσταση, θα είναι έτοιμη «να υποδεχτεί το καλοκαίρι με ασφάλεια» και βεβαίως τους τουρίστες.

Σήμερα (04.06.2021) στη συνεδρίαση των Επιστημόνων αναμένεται να γίνει αποτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας και να συζητηθούν τα τελευταία βήματα πριν από το ορόσημο της 14ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό ως τότε να υπάρξουν κάποιες «ανάσες» χαλάρωσης, όπως για παράδειγμα η παράταση της κυκλοφορίας τα βράδια, από τις 24:30 που ισχύει σήμερα, κατά 1 ή μιάμιση ώρα.

Σειρά έχει η επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα εστίασης, η ελεύθερη κυκλοφορία καθ’ όλο το 24ωρο και τέλος η επαναλειτουργία των μπαρ.

Αν και εφόσον τα κρούσματα πέσουν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 ημερησίως και έχουν πτωτική τάση, τότε, όπως εκτιμούν πηγές με γνώση των συζητήσεων, τα μπαρ είναι πιθανό να ανοίξουν ξανά τις πύλες τους, με αυστηρά μέτρα, στα μέσα του Ιουνίου, αντί για τα τέλη του μήνα που είναι ο σχεδιασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...