Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Δημητρακόπουλος: Η κ. Καϊλή δεν έχει καμία εμπλοκή στις δραστηριότητες του συντρόφου της, ο οποίος τα έχει κατονομάσει όλα στην Εισαγγελία Βρυξελλών (audio)

«Η κυρία Εύα Καϊλή από το σύνολο της δικογραφίας δεν φαίνεται να έχει καμία εμπλοκή στις δραστηριότητες του συντρόφου της» και εξακολουθεί να δηλώνει αθώα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, επισήμανε «δεν είναι ένας ισχυρισμός ”είμαι αθώα”, προκύπτει και από την παρακολούθηση ότι είναι αθώα».

Σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της εν αγνοία της, όπως ισχυρίζεται η Ευρωβουλευτής, ο δικηγόρος της επισήμανε ότι «αυτός δεν είναι μόνο ισχυρισμός της κ. Εύας Καϊλή, υπήρχε μια παρακολούθηση πολύμηνη από τις μυστικές υπηρεσίες πολλών κρατών από το 2021 και το 2022 τον Απρίλιο έγινε πιο έντονη, όπου φαίνεται ότι η κ. Καϊλή δεν είχε καμία σχέση ύποπτη με ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή κατηγορούνται». Μάλιστα, ανέφερε ότι για την υπόθεση συνεργάστηκαν μυστικές υπηρεσίες Ιταλίας, Βελγίου, Γαλλίας και άλλης μιας χώρας, χωρίς να γνωρίζει αν έχουν εμπλακεί και οι ελληνικές.

«Όταν υπάρχει παρακολούθηση πολύμηνη, από την οποία προκύπτει ότι η κ. Καϊλή δεν είχε καμία ύποπτη σχέση, από την οποία προκύπτει με αντικειμενικά στοιχεία ότι δεν υπήρχε κάποιος χρηματισμός της κ. Καϊλή και ξαφνικά βρίσκεται, που δεν είναι τόσο ξαφνικά για την αστυνομία, βρίσκεται μια βαλίτσα, θέλετε βαλίτσα, θέλετε χρήματα, βρέθηκαν αυτά μέσα στο σπίτι της. Το γεγονός όμως ότι μπορεί σε ένα ζευγάρι που είναι κοινή κατοικία κάποιος να φέρει κάποια χρήματα και να μην τα γνωρίζει η σύζυγος, την προέλευση, σας φαίνεται απίθανο; Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο στη ζωή. Σε μένα που είμαι δικηγόρος έχω εκατοντάδες και χιλιάδες τέτοιες υποθέσεις. Σας πληροφορώ ότι ένας σύζυγος που μπορεί να είναι παράνομος μπορεί να φέρει πολύ πιο επικίνδυνα πράγματα από 150.000 και να μην το ξέρει η γυναίκα. Και από τη στιγμή που η γυναίκα το πληροφορείται και το συνειδητοποιεί αμέσως αυτό έπρεπε να απομακρυνθεί και αυτά τα χρήματα να πάνε σ αυτόν που ήταν ο δικαιούχος των χρημάτων» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε στην συνέχεια ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, μόλις η κατηγορούμενη πλέον Ευρωβουλευτής, συνειδητοποίησε ότι για αυτά τα χρήματα δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις ο σύζυγος, «αμέσως του λέει αυτά θα εξαφανιστούν και θα πάνε εκεί που πρέπει να τα δώσεις, σύμφωνα με τις καταθέσεις του συζύγου κιόλας, φύγανε τα χρήματα, ο πλέον έμπιστος άνθρωπος για να πάρει αυτά τα χρήματα και να πάει να τα παραδώσει στον ιδιοκτήτη αυτών των χρημάτων, ήταν ο πατέρας, τα πήρε με σκοπό να τα δώσει στον πραγματικό ιδιοκτήτη αυτών των χρημάτων αλλά πρόλαβε η αστυνομία».

Τον κάτοχο των χρημάτων που περιείχε η βαλίτσα, τον έχει κατονομάσει ο σύντροφος της κ. Καϊλή, είπε ο δικηγόρος της. «Η κυρία Καϊλή δεν ήξερε ποιος ήταν, δεν τα ήξερε όλα αυτά όμως ο σύζυγος της και σύντροφος και πατέρας του παιδιού της, τα έχει κατονομάσει όλα αυτά και συνεργάζεται με την εισαγγελία των Βρυξελλών» ανέφερε.

«Ο σύζυγος συνεργάζεται, την ξέρει την υπόθεση, θα μπορέσει να φωτίσει αυτή την πραγματικά δυσώδη υπόθεση. Αλλά η κυρία Καϊλή, τι να το κάνουμε; Δεν ήταν μέτοχος σε αυτές τις δραστηριότητες του συζύγου της. Και επαναλαμβάνω, προκύπτει αυτό από την παρακολούθηση την πολύμηνη που είχε κάνει αστυνομία» επανέλαβε ο κ. Δημητρακόπουλος.


Ερωτηθείς, εάν επομένως ήταν εσπευσμένες οι κινήσεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καθαίρεση της κ. Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε «όχι, δεν ήταν καθόλου εσπευσμένες και ήταν και απόλυτα δικαιολογημένες, διότι όταν εμπλέκεται ο οποιοσδήποτε σε μια διαδικασία ποινική και έχει αξίωμα, δεν μπορεί να το κατέχει μέχρι να τελειώσει, να περατωθεί αυτή η ποινική διαδικασία. Η κυρία Καϊλή μου είπε ότι και εγώ να ήμουν στη θέση της προέδρου το ίδιο θα έκανα για τον εαυτό μου. Όταν υπάρχει μια κατηγορία, φεύγεις».
Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι η κ. Καϊλή φέρεται να υποστήριξε πως πήγε στο Κατάρ εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατ’ εντολήν του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι το οποίο το διέψευσε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Δημητρακόπουλος αντέτεινε ότι η κ. Μέτσολα «δεν διέψευσε καθόλου» την κ. Καϊλή. «Ξέρετε τι είπε; Πράγματι, όλες οι επαφές, οι συζητήσεις, οι δηλώσεις που έκανε η κ. Καϊλή ήταν στο πλαίσιο των εντολών που είχε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν διέψευσε καθόλου τον ισχυρισμό της. Απλώς είπε, εάν όμως κάποιοι κάνανε και άλλα πράγματα, ντροπή τους. Και συμφωνώ και εγώ με την κ. Μέτσολα, μας επιβεβαίωσε, με δικιά μας επιστολή κλήθηκε να απαντήσει η κ. Μέτσολα και επιβεβαίωσε την επιστολή που έστειλα εγώ το δελτίο τύπου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη ότι εκτελούσε εντολή. Τώρα, εάν η κ. Καϊλή μέσα από αυτή την ευρωπαϊκή γραμμή για σύσφιξη των σχέσεων με τις χώρες του Κόλπου, όπου χώρες του Κόλπου είναι το Κατάρ, είναι το Ομάν, είναι το Κουβέιτ και αυτή η σύσφιξη οφείλεται διότι έχουμε ανάγκη σαν Ευρώπη την ενέργεια που έχουν αυτές οι χώρες. Εάν όμως και πολύ σωστά είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εάν η κ. Καϊλή, ενώ λειτουργούσε μέσα στις ράγες των εντολών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πήρε χρήματα, αυτό είναι ντροπή και σας το λέω και εγώ, εάν πήρε χρήματα είναι ντροπή και το λέει και η κ. Καϊλή, “εάν εγώ πήρα χρήματα να με κάνετε κομμάτια”. O άντρας της, τι μπορεί να έκανε, ο ίδιος μιλάει με την εισαγγελία και αυτός θα φωτίσει ποιοι πραγματικά είναι παράνομοι» συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Παραθέτοντας ο δημοσιογράφος ότι η κ. Μέτσολα ξεκαθάρισε πως η σαφής και πάγια εντολή προς όλους τους Αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου και στο ερώτημα εάν ήταν τέτοια, η τοποθέτηση της κ. Καϊλή για το Κατάρ, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε πως «ό,τι είπε η κυρία Καϊλή στο Κατάρ ήταν οι θέσεις του Κοινοβουλίου. Ήταν τοποθετήσεις οι οποίες είχαν την έγκριση του γραφείου της προέδρου, όλες».
Ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, αρνήθηκε επίσης, ότι υπήρξε ενόχληση ευρωβουλευτών σχετικά με τις τοποθετήσεις της Ευρωβουλευτού για με το Κατάρ.

«Και στο Κατάρ είχε πάει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να εγκαινιάσουν τα διπλωματικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγκαταστάθηκε εκεί πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σηματοδοτήσουν ότι θέλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και με το Κατάρ και τις άλλες χώρες του Κόλπου να αναβαθμίσουν τις εμπορικές τους σχέσεις. Και όλη αυτή η συζήτηση ξέρετε γιατί γίνεται; Για να μπορούν οι πολίτες του Κατάρ, του Κουβέιτ και του Ομάν να έχουν πρόσβαση ελεύθερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν αυτή τη δυνατότητα οι πολίτες. Μπορούσε τώρα να πάρει χρήματα η Καϊλή για μια τόσο κεντρική θέση;» προσέθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε δώσει ως αρμοδιότητα στην Αντιπρόεδρο Εύα Καϊλή θέματα τα οποία αφορούσαν και την Αραβική Χερσόνησο. «Ήταν δηλαδή στο χαρτοφυλάκιο της. Δεν έκανε κάτι το οποίο ήταν πέρα από το χαρτοφυλάκιό της. Αυτό είπε η κ. Μέτσολα, ότι εμείς της είχαμε δώσει αυτή την αρμοδιότητα, αν όμως αυτή αυτήν την αρμοδιότητα την καταχράστηκε και αποδειχθεί ότι την καταχράστηκε, καλώς να καταδικαστεί» ανέφερε.

Αναφορικά με την αναβολή της δίκης για τις 22 Δεκεμβρίου, ο κ. Δημητρακόπουλος περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη εχθές. «Ήταν προγραμματισμένη και όντως υπήρξε απεργία των υπαλλήλων χθες στις Βρυξέλλες και μάλιστα μας είχαν ενημερώσει από τις φυλακές και τον συνάδελφό μου τον Βέλγο, που έλκει την καταγωγή του από την Ελλάδα ότι τελικά δεν θα γίνει μεταγωγή, στα δικαστήρια της κυρίας Καϊλή λόγω απεργίας, αυτό ξέραμε οι δικηγόροι και όπως αντιλαμβάνεστε, όταν ξέρετε ότι δεν θα γίνει το δικαστήριο, δεν προετοιμάζεσαι κιόλας για τη δίκη και μια πολύ σοβαρή δίκη, εν προκειμένω. Και ξαφνικά, χθες, 1-2 ώρες πριν από το δικαστήριο, λένε τελικά βρέθηκε προσωπικό και θα μεταχθείς. Μόλις το πληροφορηθήκαμε αυτό, ανταλλάξαμε γραπτά μηνύματα και μιλήσαμε με τον Βέλγο συνάδελφο και λέμε δεν είναι δυνατόν, αυτός είναι αιφνιδιασμός, δεν έχουμε ακόμα προετοιμαστεί για μια τόσο σοβαρή υπόθεση νομικά. Για αυτό το λόγο ζητήσαμε την αναβολή. Ζητήσαμε για δύο μέρες, αλλά τελικά το δικαστήριο έδωσε αναβολή μέχρι τις 22 του μηνός, όπου μέχρι εκείνη την ημέρα θα κρατείται» εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...