Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Qatargate: Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις των βελγικών αρχών

Η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να παρουσιαστούν το μεσημέρι ενώπιον του προδικαστικού τμήματος όπου και θα αποφασισθεί αν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, που βρίσκεται στο σημείο όπου αναμένεται να πάει η Εύα Καϊλή, συνήθως τα αυτοκίνητα φτάνουν σε αυτό εδώ το σημείο, ανοίγει η πόρτα και μπαίνουν μέσα. «Κανείς δεν μπορεί να δει τους ανθρώπους που οδηγούνται στις αρχές, στις δικαστικές αρχές. Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και για τους τέσσερις συλληφθέντες. Δηλαδή θα μπουν, θα ανέβουν στις στις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να καταθέσουν και να έχουμε σήμερα μία απόφαση, μία ανακοίνωση για το ποιο θα είναι το μέλλον τους, εάν θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν ή εάν θα επιστρέψουν στις φυλακές».

Ωστόσο, έρχονται νέα στοιχεία στη δημοσιότητα σε σχέση με τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι στο σπίτι της Εύας Καϊλή, αλλά και στην βαλίτσα του πατέρα της.

Οι βελγικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες με τα χρήματα που βρήκαν κατά τις έρευνές τους.

Όπως είπε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, «οι βελγικές αρχές ανέβασαν στο Twitter, φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται η βαλίτσα γεμάτη με χρήματα, άλλες τσάντες με χρήματα, με χαρτονομίσματα των 20 50, 100 ευρώ και αυτό που αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Echo είναι ότι  θα ακολουθηθεί η διαδρομή των χρημάτων. Δηλαδή βλέπουν ότι τα χρήματα είναι καινούργιες δεσμίδες, καινούργια χαρτονομίσματα, πολλά με την χαρτοταινία ενώ φαίνεται με βάση τα στοιχεία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι ένα ποσό έχει εκδοθεί στο Βέλγιο. Όμως πρέπει να δουν πού αλλού έχουν εκδοθεί τα άλλα χρήματα ενώ θα εξεταστούν και τα δακτυλικά αποτυπώματα».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθαίρεσε την Εύα Καϊλή από την θέση της αντιπροέδρου με πρωτοφανή πλειοψηφία, ωστόσο ο δικηγόρος της στην Αθήνα αφήνει αιχμές κατά της προεδρίας του ευρωπαϊκού θεσμού, ότι γνώριζε για όσα συνέβαιναν.

Η υπερασπιστική τακτική της Εύας Καϊλή είναι ξεκάθαρη μέσα από το δελτίο Τύπου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, που είναι ένας από τους πληρεξούσιους δικηγόρους της στην Ελλάδα.

Ο συνήγορός της στην Αθήνα υποστηρίζει ότι η Εύα Καϊλή ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και πως «δεν γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων» που βρέθηκαν στο σπίτι της. «Η σαφής και πάγια εντολή προς όλους τους Αντιπροέδρους (του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο», τονίζει εκπρόσωπος της Προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Εν τω μεταξύ, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ στα σπίτια του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της και του πατέρα της.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Γιώργο Συριόπουλο, τα περισσότερα από τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της κας Καϊλή ήταν φρεσκοτυπωμένα. Ελέγχθηκαν και προέκυψε ότι δεν προήλθαν από βελγικές τράπεζες αλλά έφθασαν στο Βέλγιο από την Ιταλία, τη Γαλλία ή την Γερμανία. Ένα ερώτημα είναι πώς έφθασαν στο Βέλγιο, από ποιον, ποιος είναι ο μεσάζοντας μεταξύ των συμφερόντων της χώρας που έχει επιχειρήσει τη διαφθορά των συγκεκριμένων ή εάν προέρχονται από άλλη πηγή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα τελευταία 100 χρόνια οι επιστήμονες έχουν ανακτήσει περίπου 45.000 μετεωρίτες στην Ανταρκτική. Ωστόσο, μόνο ένας μικρός αριθμός (περίπου 100) από αυτούς τους διαστημικούς...

ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα οδοντιατρικής κάλυψης για τα παιδιά 6-12 ετών τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κάνοντας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο νομοσχέδιο που προβλέπει την «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης στη Συμφωνία Εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της...