Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Qatar Gate: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή

Γεγονός η καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Ολομέλεια ψήφισε υπέρ της παύσης των αρμοδιοτήτων της.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με 625 ψήφους υπέρ, μία κατά και δύο αποχές, να τερματιστεί πρόωρα η θητεία της. Η πλειοψηφία των δύο τρίτων ήταν προαπαιτούμενο για την παύση της από τη θέση της αντιπροέδρου.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, έγραψε στο twitter: «Λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πλέον αντιπρόεδρος. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές».

Νωρίτερα η πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα ενημέρωσε ότι η διάσκεψη των προέδρων έβγαλε ομόφωνη απόφαση για την καθαίρεσή της.

Η Ευα Καϊλή και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες για το σκάνδαλο “Qatar Gate” θα παρουσιαστούν την Τετάρτη ενώπιον του προδικαστικού τμήματος προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραταθεί η προφυλάκισή τους ή όχι. Η ίδια πάντως, μέσω του δικηγόρου της οικογένεια της, δηλώνει αθώα για όλες τις κατηγορίες που της προσάπτουν για την υπόθεση του Κατάρ.

Αυτό αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς από το Κατάρ. “Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι δεν υπάρχει κούνια που κάτω από αυτήν βρέθηκαν χρήμα” τόνισε χαρακτηριστικά, την ώρα που ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διέταξε τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων της ευρωβουλευτή, του συντρόφου της και στενών συγγενών της, από χρηματοπιστωτικά προϊόντα και θυρίδες μέχρι ακίνητα και τους λογαριασμούς εταιρείας real estate που ίδρυσε μόλις τον περασμένο μήνα με έδρα το Κολωνάκι.

Η βελγική αστυνομία προχώρησε χθες σε νέα έρευνα στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει συνολικά 19 εφόδους από την περασμένη Παρασκευή σε γραφεία και κατοικίες ενώ το ποσό που έχει κατασχεθεί ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ακτιβιστές αναμένουν ότι και άλλα ονόματα εμπλεκόμενων θα βγουν στο φως.

Για επιτακτική ανάγκη να ριχθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο, που προκαλεί βαθιές ρωγμές στην αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών, μιλούν οι Ευρωβουλευτές, ενώ κάποιοι ζήτησαν να αναθεωρηθούν οι πρόσφατες αποφάσεις που έχουν ληφθεί αναφορικά με το Κατάρ.

Πιο αυστηρούς κανόνες όσον αφορά στη λειτουργία των λόμπι στους κόλπους της Ε.Ε ζήτησε η Ευρωπαία διαμεσολαβήτρια Έμιλι Ο Ράιλι, κάνοντας λόγο για ένα σκάνδαλο που κατά κάποιον τρόπο ήταν αναμένο να συμβεί.

Την στήριξη της Προέδρου της Κομισιόν σε όλο το Σώμα των Επιτρόπων επιβεβαίωσε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα τελευταία 100 χρόνια οι επιστήμονες έχουν ανακτήσει περίπου 45.000 μετεωρίτες στην Ανταρκτική. Ωστόσο, μόνο ένας μικρός αριθμός (περίπου 100) από αυτούς τους διαστημικούς...

ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα οδοντιατρικής κάλυψης για τα παιδιά 6-12 ετών τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κάνοντας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο νομοσχέδιο που προβλέπει την «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης στη Συμφωνία Εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της...