Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Α. Μ. Ασημακοπούλου : Δεν υπήρχε πολιτική διαφοροποίηση μεταξύ Ανδρουλάκη-Καϊλή, υπήρχε προσωπική κόντρα (audio)

«H αλήθεια είναι ότι η κ. Καϊλή ήταν τσακωμένη με τον κ. Ανδρουλάκη και ήθελε να παραμείνει Ευρωβουλευτής και ο κ. Ανδρουλάκης είχε ξεκαθαρίσει στην κ. Καϊλή ότι δεν πρόκειται να την ξανακατεβάσει Ευρωβουλευτή. Ακόμα και προσωπική σχέση δεν είχαν πια, ούτε γεια δεν έλεγαν» ανέφερε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Αυτό απέχει παρασάγγας από το ότι η κ. Καϊλή είναι Νέα Δημοκρατία» υπογράμμισε η κ. Ασημακοπούλου, προσθέτοντας ότι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί προσβάλλουν την ίδια, καθώς, είπε «έχω δώσει πολλούς αγώνες για τη Νέα Δημοκρατία, με την κ. Καϊλή να δίνει αγώνες για το ΠΑΣΟΚ».

Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «Δούρειος Ίπππος» που απέδωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην κ. Καϊλή, τοποθετήθηκε η κ. Ασημακοπούλου, σημειώνοντας ότι και προσωπικά στον κ. Ανδρουλάκη απηύθυνε εχθές το ερώτημα «εάν πίστευε ότι η κ. Καϊλή ήταν Δούρειος ίππος και είχε προδώσει τις αρχές και τις αξίες του κόμματός της και ήταν εκτός γραμμής γιατί δεν την διέγραφε τόσο καιρό;».

«Το ότι είχε πάρει αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει ότι είχε έρθει στη Νέα Δημοκρατία. Σημαίνει ότι δεν τα είχε καλά με το ΠΑΣΟΚ και δη με τον κύριο Ανδρουλάκη. Είναι γνωστά όλα αυτά» υπογράμμισε.

Συνέχισε λέγοντας «στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν οι Σοσιαλδημοκράτες που ανήκει το ΠΑΣΟΚ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ανήκει η ΝΔ. Είπα λοιπόν στον κ. Ανδρουλάκη, αν θέλεις, σήκω λοιπόν στην Ολομέλεια και πες ότι η κ. Καϊλή δεν ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες, αλλά ήταν Δούρειος ίππος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Δεν τολμάει να το κάνει. Ξέρετε γιατί; Γιατί θα γελάνε και οι πέτρες. Η κ. Καϊλή ήταν Αντιπρόεδρος εκλεγμένη με τους Σοσιαλδημοκράτες. Πώς το λένε; Δεν γίνεται πιο πολύ σοσιαλδημοκράτης. Στη θέση αυτή ήταν για το κόμμα του».

Σημειώνοντας ότι σεβόμενη το τεκμήριο της αθωότητας, με δεδομένο ότι η κ. Καϊλή αυτή τη στιγμή είναι σε προκράτηση με το ενδεχόμενο να της απαγγελθούν πάρα πολύ σοβαρές κατηγορίες αύριο και να βρεθεί προφυλακισμένη, η κ. Ασημακοπούλου διερωτήθη εάν αυτό έχει σχέση με την συζήτηση για το κόμμα στο οποίο ανήκε η εν λόγω Ευρωβουλευτής.

«Ένας ευρωβουλευτής ο οποίος παίρνει λεφτά για να ψηφίσει κάτι, έχει σχέση τώρα με ποιο κόμμα είναι;» είπε χαρακτηριστικά.


Σημειώνοντας την «δυσάρεστη ατμόσφαιρα» που επικράτησε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, η κ. Ασημακοπούλου, αποκάλυψε ότι η ίδια αισθάνθηκε διπλά άσχημα γιατί είναι Ελληνίδα. Όσο αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, χωρίς να έχει γνώση η κ. Ασημακοπούλου για το αν διερευνώνται άλλοι ευρωβουλευτές, ανέφερε πάντως ότι εχθές το βράδυ στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγιναν έρευνες σε γραφεία ευρωβουλευτών, κρατώντας μια επιφύλαξη, διότι αυτό μπορεί να αφορούσε στους βοηθούς τους ή στους συνεργάτες τους και όχι στους ίδιους, ενώ πρόσθεσε ότι γίνονται κατασχέσεις σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

«Σας διαβεβαιώνω ότι όλοι έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Η κ. Καϊλή ήταν ένας εκ των 14 Αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι πολύ βαρύ για όλους μας και αποφασίσαμε ότι σήμερα θα γίνει συζήτηση, θα υπάρξει ψήφισμα, αναστείλαμε την απόφαση η οποία είχε παρθεί από πλευράς μας να στηρίξουμε το να μπορούν οι Καταριανοί να έρχονται χωρίς βίζα και γενικώς θα υπάρξουν εξελίξεις εντός του Ευρωκοινοβουλίου με στόχο να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα του θεσμού του Ευρωκοινοβουλίου. Να διαχωρίσουμε το γεγονός ότι μπορεί να υπήρξαν άνθρωποι και θεσμικοί παράγοντες, οι οποίοι έχουν προδώσει τις αρχές και αξίες της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά αυτό δεν αφορά το σύνολο του Ευρωκοινοβουλίου» είπε καταλήγοντας η Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες το βράδυ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η ερευνητική ομάδα...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...