Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Υποχώρηση της κακοκαιρίας και επιστροφή στον υγρό και ζεστό καιρό (video)

Μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο καιρικών συνθηκών τα φαινόμενα υποχωρούν και ο ήλιος θα  βγει και πάλι σε όλη τη χώρα. Οι πρόσκαιρές βροχές όμως δεν θα λείψουν όλες τις επόμενες ημέρες, με την υγρασία να επιμένει, και τους νοτιάδες να διατηρούν την θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα.

Τη Δευτέρα,  περιμένουμε ήλιο με παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς οι βροχές θα περιοριστούν τις πρωινές κυρίως ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Το βράδυ αναμένονται σποραδικές βροχές που κατά διαστήματα μπορεί να είναι και ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Ελλάδα και δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί με ένταση στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια φτάνοντας τους 5 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί στους 9 με 17 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις το βράδυ πιο αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι καλός με λίγες μόνο νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και το θερμόμετρο θα δείξει 10 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη θα έχουμε σποραδικές βροχές κυρίως στην ηπειρωτική κεντρική Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα σημειώνοντας μικρή περαιτέρω πτώση στη Βόρεια Ελλάδα καθώς αναμένεται ασθενής χιονόπτωση στα ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί θα στραφούν στα βόρεια σε βόρειους.

Η συνέχεια της εβδομάδας θα κυλήσει με πρόσκαιρες βροχές, ελαφρώς περισσότερες την Τετάρτη, χωρίς όμως να δημιουργούν ανησυχία. Λίγα χιόνια θα πέσουν και πάλι στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδα. Ο νοτιάς όμως, στα νότια και κεντρικά τμήματα της χώρας, θα κρατήσει το θερμόμετρο σε υψηλές τιμές. Από την Κυριακή φαίνεται ότι στρέφονται οι άνεμοι σε βοριάδες δροσίζοντας την ατμόσφαιρα σε όλη την χώρα.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...