Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση για την Εύα Καϊλή

Η μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκαλεί πολιτικές αναταράξεις εντός των συνόρων. Ήδη, με εντολή του Νίκου Ανδρουλάκη, διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή, ενώ ανάλογη ήταν και η απόφαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την κυρία Καϊλή «δούρειο ίππο» της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος τον κατηγόρησε για επίδειξη θράσους.

Η απόφαση της διαγραφής της Εύας Καϊλή έγινε για πολιτικούς λόγους, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Όπως είπε, ήδη με τις τελευταίες διαφοροποιήσεις της είχε ενημερώσει την επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ότι η Εύα Καϊλή δεν θα είναι ξανά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις το ποτήρι ξεχείλισε.  Όπως είπε Νίκος Ανδρουλάκης, η Εύα Καϊλή προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα της παρακολούθησης του να μην συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ψήφισε εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και λειτουργούσε ως βραχίονας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη, σχολιάζοντας ότι όσα λέει είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις” και “δεν μπορεί να παριστάνει ούτε τον Πόντιο Πιλάτο, ούτε τον κήνσορα περί πολιτικής ηθικής“. “Με πολιτικό θράσος που ξεπερνά κάθε όριο, ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να μεταθέσει ένα ηθικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα της παράταξής του. Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ότι οι αποκαλύψεις για την κ. Εύα Καϊλή, μια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δεν βαρύνουν -με την όποια ηθική, πολιτική και νομική σκιά- τον ίδιον και το κόμμα του, αλλά τη ΝΔ!“, δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Όσο κι αν προσπαθεί η παρέα του Μαξίμου, ο θύτης δεν μπορεί να εμφανιστεί ως θύμα», τονίζεται στη νέα ανακοίνωση.

Απάντηση στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «αντί να απολογείται, συνεχίζει την επίθεση και την επίδειξη θράσους! Το καλό είναι ότι δεν κουράστηκαν ιδιαίτερα να εκδώσουν την εν λόγω ανακοίνωση, καθώς αποτελεί απλή συρραφή δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι αιχμές που άφησε ο κ. Ανδρουλάκης και για την προηγούμενη κυβέρνηση προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. “Βρέθηκαν τσάντες με χρήματα στο σπίτι της κας Καϊλή και ο κος Ανδρουλάκης κάνει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «εγώ δεν καλύπτω κανέναν». Τι άλλο θα έπρεπε να γίνει μπας και ανακαλύψει το Δούρειο Ίππο;” αναφέρει μέσω Twitter ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τις εξελίξεις σχολίασαν όλα τα κόμματαο, ενώ ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι είναι «άλλο πράγμα η έρευνα που πρέπει να ρίχνει πάντα άπλετο φως κι άλλο το να σπεύδουμε να καταδικάσουμε χωρίς να έχουμε κάτι στα χέρια μας».

«Οι έρευνες για διαφθορά σε στελέχη του ευρωκοινοβουλίου, ανάμεσα τους και η αντιπρόεδρος Ε. Καϊλή, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, φέρνουν στο προσκήνιο τους δεσμούς «αίματος» της ΕΕ και των θεσμών της, μέσω και των διαφόρων επισήμων κι ανεπίσημων λόμπι, με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Για άλλη μια φορά, μία υπόθεση πολιτικής διαφθοράς γίνεται γνωστή από έρευνες των αρχών του εξωτερικού και όχι της Ελλάδας” σχολίασε η Ελληνική Λύση.

Τώρα εξηγούνται τα ανήκουστα περί των «πρωτοπόρων στα εργασιακά Δικαιώματα» του Κατάρ” τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος κάλεσε την Εύα Καϊλή να παραδώσει την έδρα της στην παράταξη σημειώνοντας ότι το κόμμα δεν έχει «καμία ανοχή απέναντι στη διαφθορά και στην αδιαφάνεια, είμαστε άτεγκτοι σε κάθε υπόθεση».

Σε περίπτωση που η ευρωβουλευτής παραδώσει την έδρα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως ζητά το ΠΑΣΟΚ, τη θέση παίρνει ο πρώτος επιλαχών Νίκος Παπανδρέου.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...