Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τραυματισμός 16χρονου: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις απειλές για αντίποινα

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού που τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη. Εισαγγελική παρέμβαση ακολούθησε τις απειλές για αντίποινα, ενώ σε επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Δυτική Αττική.

Νεαροί Ρομά στην Οδό Πόντου, στη Θεσσαλονίκη, δίπλα από τον οικισμό Αγία Σοφία, όπου διαμένει η οικογένεια του 16χρονου, έστησαν οδοφράγματα στο δρόμο και άναψαν φωτιές. Ανάμεσά τους ένοπλος με κουκούλα και μάσκα που κρατούσε καραμπίνα.

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απειλής ή διέγερσης για διάπραξη εγκλημάτων, μετά και από δηλώσεις συγγενών και άλλων Ρομά για αντίποινα καθώς και για το αν παραβιάστηκε το δικαστικό απόρρητο για διαρροή υλικού της δικογραφίας

«Οφείλουμε οι πάντες να σεβαστούμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Γι αυτό αυτές τις ημέρες, δεν γίνονται αποδεκτές οποιεσδήποτε πράξεις αντεκδίκησης, οποιεσδήποτε βιαιοπραγίες. Η ΕΛ.ΑΣ. παρεμβαίνει με αποτελεσματικό τρόπο», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. ( Πηγή: Σκάι).

Τι υποστήριξε ο 34χρονος αστυνομικός

Κατά την απολογία του ο 34χρονος αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε πως ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας καθώς νόμιζε πως οι συνάδελφοι του που προπορεύονταν, είχαν παρασυρθεί από τον οδηγό του αγροτικού οχήματος και κινδύνευαν.

«Χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο τη μηχανή, δεν μπορούσαμε να την διακρίνουμε και πιστέψαμε ότι κατάφερε να τους παρασύρει, οπότε έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο και πυροβόλησα δύο φορές, ενώ το κρατούσα μόνο με το δεξί μου χέρι, επειδή η μηχανή μας ήταν εν κινήσει», φέρεται να κατέθεσε.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι μέσα από τα βίντεο είδε ότι υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας. Τον κάλεσε, όπως είπε,  στον ανακριτικό γραφείο και του πήρε κατάθεση.  «Δεν την γνωρίζαμε όταν πήραμε αντίγραφα της δικογραφίας και ειλικρινά σας λέω ότι ήταν η σωτηρία του κυρίου κατηγορουμένου γιατί αυτός ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ό,τι είπαν οι τέσσερις αστυνομικοί, ότι το θύμα, είχε πραγματικά προσπαθήσει να διεμβολίσει την μοτοσικλέτα τη στιγμή που αποφάσισε, για να σώσει τη ζωή των συναδέλφων του, να χρησιμοποιήσει το όπλο του ο αστυνομικός».

Ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο υποστήριξε ,σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πυροβόλησε χαμηλά και τις δύο φορές, ωστόσο «η μοτοσυκλέτα αναπήδησε και το πιστόλι βρέθηκε ψηλότερα».

«Παρά το γεγονός ότι δεν κινούμασταν με μεγάλη ταχύτητα, δε μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια, επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι και είχα απόσταση τουλάχιστον δεκαπέντε μέτρων από το αγροτικό όχημα», φέρεται να δήλωσε ο 34χρονος.

Η οικογένεια του 16χρονου

Από την πλευρά της οικογένειας του 16χρονου – ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση – έγινε γνωστό ότι θα καταθέσουν υλικό που θα αποδεικνύει ότι το όχημα του ανήλικου κατά την διάρκεια των πυροβολισμών, έστριβε δεξιά με κατεύθυνση των καταυλισμό.

Ο 34χρονος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να αποφασίσει για την προφυλάκισή του ή μη.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Κώστας Καντούρης

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...